Uzaydaki İlk Otelin 2025 Yılında Açılması Planlanıyor

Orbital Assembly, iki uzay istasyonu kurarak turistlerin konaklayabileceği bir otel projesini 2025 yılında hayata geçireceklerini duyurdu.

Orbital Assembly’nin önerilen ilk uzay oteli olan Voyager Station, başlangıçta 280 konuğu ağırlayacak şekilde tasarlanmış, ancak planlar sayının 400’e yükselmesine neden olmuş. Şirket ayrıca yakın zamanda, önemli ölçüde daha az insanı (28 kişi) barındıracak ancak 2025’te faaliyete geçebilecek olan Pioneer Station adlı daha küçük bir istasyon için tasarımlar paylaştı.

Orbital Assembly CEO’su Rhonda Stevenson, yapılacak olası gezilerle ilgili olarak sürenin dört gün kadar kısa veya iki hafta kadar uzun olmasının planlandığını söylüyor.

“Bu, maliyete ve ayrıca bir uzay ortamına alışma becerisine bağlı.”

Hem Voyager İstasyonu hem de Pioneer İstasyonu ikinci faktörü mümkün olduğunca en aza indirecek şekilde tasarlanmış.

Her iki istasyon da basit bir gösteri ile anlaşılabilecek yapay yerçekiminden yararlanıyor: bir kovada su döndürmek. Suyu içinde tutarak bir kovayı bir daire içinde döndürmekle aynı şekilde, uzay oteli de yerçekimini benzer bir şekilde simüle ediyor. Space Voyager’ın web sitesindeki bilgiye göre, yapay yerçekiminin derecesi dönme hızına bağlı olarak değişecek.

Fiziksel olarak hem Voyager Station hem de Pioneer Station, birçok yönden dev bir yüzer tekerlek gibi görünüyor. Voyager İstasyonu’nda, istasyonun ortasındaki kenetlenme merkezi, gemileri karşılayacak ve aynı zamanda operasyon ve kontrol merkezi olarak hizmet verecek. Orbital Assembly Operasyon Direktörü ve Mimarı Tim Alatorre, yapay yerçekimi işlevinin, istasyonun genel düzenini ve yapısal elemanların mühendisliğini bilgilendirdiğini söylüyor.

“Döndürme yoluyla yapay yerçekimi ürettiğimizden, bu, uzay ortamına özgü yeni yapısal senaryolar ortaya koyuyor.”

“Özellikle Pioneer istasyonunun iç kısımları hem sıfır yerçekiminde hem de kısmi yerçekiminde işlev görecek şekilde tasarlandı. İstasyondaki konukların ihtiyaçlarına cevap vermek için son derece esnekler.” 

Tasarımlar ayrıca çevrenin ağırlıksızlığı nedeniyle katılımcıların daha yükseğe uçabileceği basketbol oyunları gibi eğlence etkinlikleri için planlar içeriyor. Ekip ayrıca ek çekicilik katmak için otelin restoranında dondurularak kurutulmuş dondurma gibi geleneksel “uzay yemeklerini” tabaklara koymayı planlıyor.

Şimdilik fiyatlar hakkında açıklama yapılmış değil ancak maliyetin yüksek olması bekleniyor. Proje ekibine göre ise uzay turizmi daha yaygın hale geldikçe, sonunda otelde kalmanın maliyeti turistik gemi yolculuğu bileti satın almaya benzer bir şey olacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın