Uygun Fiyatlı Konuta Sürdürülebilir Bir Yaklaşım: BioHome3D

The University of Maine Advanced Structures and Composites Center (ASCC), tamamen biyo-bazlı malzemelerle yapılmış ilk 3D baskılı ev olan BioHome3D'yi tasarladı. BioHome3D, artan konut krizine ve Maine eyaletinin karşı karşıya olduğu işgücü sıkıntısına potansiyel bir çözüm olarak ortaya çıkıyor.

The University of Maine Advanced Structures and Composites Center’in Orono, Maine’de inşasına öncülük ettiği, dünyanın ilk 3D baskı evi BioHome3D, tamamen odun talaşı veya ince talaş gibi mısırdan yapılan bir bağlayıcı ile karıştırılmış biyo-esaslı malzemelerle yapıldı.

Ahşap ev, baskı sürecindeki hassasiyet sayesinde neredeyse hiç inşaat atığı olmadan, endüstriyel bir polimer yazıcı kullanılarak 3 boyutlu baskıyla katman katman basıldı.

Ahşap liflerden ve biyo-reçinelerden 3D baskılı zemin, duvar ve çatılara sahip olan 56 metrekarelik konut prototipi, tamamen geri dönüştürülebilir ve %100 ahşap yalıtımı ile yüksek oranda yalıtılmış.

Duvar ve tavan boyunca devam ederek eğimli bir kavis oluşturan ahşap iç mekanda oturma odası, mutfak, yatak odası ve uyku alanı içeren özel bir çalışma alanı bulunuyor.

Üniversitenin hemen dışında konumlandırılan BioHome3D, soğuk iklimlerde nasıl performans gösterdiğini test etmek için termal, çevresel ve yapısal izleme sensörleri ile donatılmış.

Toplanan veriler, araştırmacılara, gelecekte hava değişikliklerine uyum sağlayabilecek ev tasarımlarının üretimi için tasarım ve malzemeleri değiştirme konusunda yardımcı olacak.

“BioHome3D ile Maine Üniversitesi, konut sıkıntımızı nasıl çözebileceğimiz, orman ürünleri endüstrimizi nasıl güçlendirebileceğimiz ve ekonomimize katkıda bulunabilmeleri için insanlara yaşayacakları güvenli bir yer sunabileceğimiz konularına yaratıcı bir şekilde odaklanıyor. Daha yapılacak çok şey olsa da, bu gelişme ileriye doğru atılmış olumlu bir adım.” Maine Valisi Janet Mills

BioHome3D, işgücü eksikliklerini ve yüksek maliyetlere neden olan ve uygun fiyatlı konut arzını kısıtlayan tedarik zinciri sorunlarını hafifletebilecek türden bir teknoloji kullanıyor. Maine Üniversitesi ekibine göre, alan dışında gerçekleştirilen imalat nedeniyle, yerinde inşa etmek ve evi donatmak için daha az zaman gerekiyor.

Bol miktarda, yenilenebilir, yerel kaynaklı ahşap lif hammaddesi kullanılarak ve üniversitede geliştirilen ileri üretim süreçleri ve malzemeleriyle baskı yapılarak, sürdürülebilir olmayan bir tedarik zincirine olan güven azaltılabilir ve gelecekte düşük gelirli evler daha erişilebilir ve mümkün olabilir, ev sahiplerinin ihtiyaçlarına ve alanlarına yönelik isteklerine uygun çözümler sunulabilir.

“Daha da önemlisi, imalat teknolojisi ve malzeme üretimi ölçeklendikçe, ev satın alanlar daha hızlı teslimat programları bekleyebilir.”

BioHome3D, ABD Enerji Bakanlığı’nın UMaine ve Oak Ridge Ulusal Laboratuvarı arasındaki Hub and Spoke programının finansmanıyla geliştirildi. Ortakları arasında MaineHousing ve Maine Teknoloji Enstitüsü bulunuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın