Uygulamalı Öğrenme Kavramını Merkeze Alan Okul

Arkansas, Bentonville'de bulunan ve Eskew+Dumez+Ripple tarafından tasarlanan Thaden Okulu, binayı çevreleyen peyzajın zengin dokusunu yansıtırken yenilikçi bir eğitim fırsatı sunuyor.

Fotoğraflar: Dero Sanford

Bu projeyi yönlendiren konseptler ve fikirler, bir ana plan vizyonu geliştirmek için Eskew+Dumez+Ripple ile bir araya gelen 30’dan fazla katılımcı ve paydaş tarafından geliştirilmiş.

Okulun merkezinde, öğrencileri çevreleyen pastoral çevre ve zengin ekosistem ile iç içe geçen uygulamalı öğrenme kavramı yer alıyor. Öğrenciler, eğitim hayatlarını peyzajla iç içe geçirip kampüsteki bahçeleri ve seraları keşfederken bilimin hayatın içine nasıl geçtiğini görebiliyorlar.

Tekil bir yekpare yapı oluşturmak yerine, okul birkaç farklı binaya dağılmış. Peyzajın geniş manzarasına yer açmak için yayılmış okul kompleksi, öğrencilere sınıflar arasında doğanın büyüklüğünü takdir etmeleri için birçok fırsat sunuyor.

Bu bina kompleksinin merkezinde Home Building bulunuyor. Bölgenin yerel mimarisinden etkilenen yapı, rahatlatıcı ve tanıdık bir atmosfere ev sahipliği yapıyor.

Bir öğretim mutfağı, geniş bir yemek salonu, kütüphane ve yapılandırılmamış çalışma ve dinlenme alanları bulunan Home Building’de yerel mimariden esinlenilmiş.

Yenilikçi müfredatın bir kısmı, öğrencilere doğrudan çevrelerinden öğrenme fırsatı sunuyor. “Mükemmel döngü” sistemi, öğrencilerin son teknoloji ile donatılmış bir öğretim mutfağında ders alan öğrencilerle birlikte yetiştirdikleri yiyecekleri yerinde yemelerine ve kompost yapmalarına olanak tanıyor. Buna ek olarak, Home Building’in arkasında, arsanın yağmur suyunun çoğunu tutan bir “su laboratuvarı” bulunuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın