Uygarlıkla Çarpışan Bitkiler: Wrapped

Wrapped [Sarılmış], Baden-Wuerttemberg Film Akademisi’nden bir ekibin mezuniyet projesi için hazırladığı kısa film. Filmde bitkiler, betonu, çeliği sarmalıyıp delerek, New York şehrini ele geçiriyor.

Filmin sitesindeki kısa açıklaması şöyle: “Wrapped, yönetmenliğini Roman Kalin, Falko Paper ve Florian Wittman’in yaptığı görsel efekt odaklı; time lapse fotoğrafçılık ve bilgisayar grafiklerini birleştiren bir kısa film. Film, zamanın ve değişimin dünyanın hiç bitmeyecekmiş gibi görünen döngülerindeki etkilerini keşfediyor. Bir şeyin parçalanışı (deterioration), bir diğerinin kuruluşudur (foundation). Bu olgu, doğanın beklenmeyen kuvvetli tepkileri uygarlığımızın şu an var olan yapılarıyla çarpışınca yeni boyutlar kazanır.”

Filmin başında, yerin derinliklerinden, hızlı, güçlü, kararlı hareket eden bitki kökleri yüzeye çıktığında, önce ölü bir farenin üzeri yosun tutuyor; sonra da caddeler, elektrik direkleri, binalar, köprüler bitkilerle sarılıp, kaplanıyor. Filmin pik noktasında, bitkilerin üzerindeki tohumlar patlıyor; bitkiler köprüleri, binaları parçalıyor. 

Etiketler

Bir yanıt yazın