Uydu Görüntülerinin Havalı, Tesadüfi Tipografileri

Uydu görüntülerinden elde edilen tesadüfi harflerin oluşturduğu tipografi Aerial Bold, Kickstarter'da yerini aldı.

Çoğu font istenerek, bilinerek tasarlanmıştır muhtemelen. Ama bu fontun hikayesi başka. Binaların, yolların, nehirlerin, ağaçların ve göllerin kazara oluşturduğu harflerden oluşturulmuş bir tipografi Aerial Bond.

MIT mezunları Joey Lee ve Benedikt Gross tarafından tasarlanan bu tipografi uydular aracılığı ile Dünya gezegeninin keşfedilmiş ilk alfabesi. Ne yazık ki, dünyanın büyük bir kesimi hala detaylı bir şekilde haritalanmadığı için uydu görüntülerinden faydalanan tasarımcılar bu fontun tek olmayacağını, ilerde bakmak ve bulmak isteyecek tasarımcılar için bir veritabanı oluşacağını söylüyor.

Aerial Bold, bir yazı tipografisi olduğu kadar, uydu görüntülerindeki desenleri tanımlamak için yeni algoritmalar da oluşturuyor. Tasarımcılarının dediği gibi, bu algoritmalar bir kez mükemmele ulaştı mı, ağaçların, göllerin, nehirlerin ve sokakların gizlediği o harfleri bulmak hiç zor değil. Gelecekte, aynı algoritma muhtemelen haritalanmamış bölgelerde fotoğrafların taranması ile de kullanılabilecek ya da teknoloji yardımı ile uydu görsellerinin taranması otomatik olarak yapılabilecek.

Kickstarter’da bu girişimi desteklemek isterseniz buyrun.

Etiketler

Bir yanıt yazın