Uydu Bağlantılı ve IoT Tabanlı Bir Sensör Sistemi: “Forestguard 2.0”

James Dyson Ödülleri’nin bu yılki ulusal alanda kazanan, “Forestguard 2.0” adlı projesiyle İTÜ Mimarlık Fakültesi, Mimari Tasarımda Bilişim programı yüksek lisans mezunu Suat Batuhan Esirger oldu.

Çevre ve sağlık sorunlarının çözümünde somut projelerin ortaya konulmasını teşvik eden sürdürülebilirlik odaklı bir mühendislik yarışması olan James Dyson Ödülleri, bu yıl da sahiplerini buldu.

İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Mimari Tasarımda Bilişim programı yüksek lisans mezunu Suat Batuhan Esirger geçen yıl aynı yarışmada ulusal ikincilik ödülünü kazanan “Forestguard” projesini geliştirerek ortaya koyduğu “Forestguard 2.0” projesiyle bu kez ulusal alanda birincilik ödülünün sahibi oldu.

“Forestguard 2.0” ile yangın tehlikesi hızlıca tespit edilecek

Esirger’in tasarladığı proje, yapay zekâ yardımıyla gerçekleştirdiği gaz sınıflandırması sayesinde yangın tehdidiyle karşı karşıya kalındığında durumun hızlıca tespit edilerek yetkili kurumlara bildirilmesine imkân sağlıyor.

Uydu bağlantılı ve IoT tabanlı bir sensör sistemi olan “Forestguard 2.0”, saniyelerin bile çok önemli olduğu yangına müdahale anlarında yetkililere zaman kazandırmayı hedefliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın