Ütünüz ve Plastik Poşetiniz Varsa Tamam

Üç boyutlu modüler bir mekan yaratmak için ihtiyacınız olan şeyler, kalıbınız için kullanabileceğiniz bir malzeme, evde biriktirdiğiniz poşetler, biraz koli bandı, bir de ütü...

Mimarlık ve edimsel tasarım öğrencileri ısı ve basıncı kullanarak kendi modüler 3 boyutlu mekanlarını tasarladılar. NODE13 Dijital Sanatlar için Forum bienalinde kendi aralarında yaptıkları yarışma sonucunda seçilen projeyi birlikte ürettiler.

NODE 2008’den beri yapılan, eleştirel düşünmeye teşvik eden, yeni işbirliklerini, disiplinlerarası bilginin paylaşılmasını sağlayarak yenilikçi ve sorumlu bir hareketin oluşmasını hedefleyen bir festival.

Son yapılan etkinlikte Frankfurt Städelschule Architecture’da mimarlık ve edimsel tasarım öğrencileri arasında bir yarışma düzenlendi. Öğrencilerden tutarlı mekansal bir yapı yapmaları istendi. Yarışmayı kazanan Moritz Rumpf ve Sean Buttigieg’in projesi ısı ve basınç tekniklerini kullanarak modüler bir polihedron birim elde edilmesinden oluşuyordu.

Bu keyifli tasarım yarışması, aynı okulda eğitim veren mimar Mirco Becker yürütücülüğünde gerçekleştirildi. 2012 yılından beri kendi tasarım entegrasyon danışmanlığı şirketine sahip olan Mirco Becker sayısal geometri konusunda uzman.

Performatif tasarım modellerinin sadece projenin bir temsiliyeti olmadığını söyleyen Becker’e göre, üretim yapılamadan önce tasarımsal olasılıkları ortaya koyan bu gelişmiş sistemler; tasarım araştırmalarında, büyük ölçekli projelerde ve ürün geliştirmede kullanılıyor. Zaha Hadid Architects, Foster & Partners gibi büyük mimarlık ofisinde çalışmış, edimsel tasarımın uzmanı Mirco Becker ARKIMEET 2014’ün konuğu olacak. Bu konuda daha detaylı bilgi edinmek ister ve sayısal verilerle tasarım yöntemlerine vurgunsanız etkinlik kayıtları devam ediyor. 

Etiketler

Bir yanıt yazın