Üsküdar’a Gider İken, Kim Benimle Şemsiyesini Paylaşır?

Araba paylaşımı kent gündemine girdi. Bisiklet de öyle. Peki şemsiyeyi neden paylaşmayalım?

Biraz paylaşımcı olmanın kimseye zararı olmaz. Özellikle söz konusu son zamanların en kafası karışık havasına sahip İstanbul’da her yağmur yağdığında alınan ve en ufak bir rüzgarda parçalanan 5 TL’lik şemsiyeleri paylaşmaksa belki de tüketim çılgınlığına bir nebze de olsa faydamız bile olabilir.

Peki kimler sizinle şemsiyesini paylaşmak ister? “Umbrella Here” ışığı size, paylaşıma açık kentlilerin şemsiyelerini gösteren bir uygulama.

Hong-Kong’Lu ekip tasarladıkları akıllı telefon uygulaması ile hem paylaşıma açık şemsiyeleri bulabiliyor hem de sizi bu gönlü bol şemsiye sahibine doğru yönlendirilebiliyor.

Ayrıca paylaşımcılar birbirini arkadaş olarak ekleyebiliyor.

Aynı zamanda bu akıllı eklenti bir hava tahmin aracı olarak da kullanılabiliyor. Siz ne kadar çok arkadaş eklerseniz  o kadar çok veri toplayarak telefonunuza o günki hava durumunu dışarıdakilerin eklentisi sayesinde bildiriyor.

Aynı zamanda eğer hava yağmurluysa şemsiyenizi almanızı için, yada şemsiyenizi bir yerde unuttuysanız geri dönmeniz için bildirimlerde bulunuyor. Adeta bir kentli bir dost…

Kampanyaya destek olmak için tasarımcıların sayfasını ziyaret edebilirsiniz. 

Dipnot: Ama eğer ben tek takılmaktan hoşlanırım, yağmurda yalnız başıma yürümekten keyif alırım diyenlerdenseniz, size Ayça Dündar’ın “Drop Umbrella’larını öneririz…

Etiketler

1 Yorum

Bir yanıt yazın