Üsküdar’a “Bilim Merkezi ve Gözlem Evi” Yapılıyor

2012-2013 Eğitim ve Öğretim Dönemi'nde hafriyat çalışmalarına başlanan ve bu yıl içinde temeli atılması planlanan Ünalan Bilim Merkezi ve Gözlem Evi'nin 2013-2014 eğitim döneminde hizmete girmesi planlanıyor.

Özellikle öğrencilerin ve öğretmenlerin faydalanmaları amacıyla yapılacak olan merkezde 1500 metrekare bilim merkezi, gözlem kulesi, Planetaryum, 500 metrekarelik bilim merkezi sergi alanı, 650 metrekare çok amaçlı salon, 436 kişilik konferans salonu ve 140 metrekare kütüphane bulunacak. Bilim Merkezi’nde ayrıca spor yapmak isteyen vatandaşlar için fitness salonları, kadın ve erkekler için yüzme havuzları, idari ofis ve derslikler, 260 metrekare kafeterya ve 236 araçlık otopark yer alacak.

Konuyla ilgili olarak bilgi veren Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, “Tarih ve Kültür Kenti” Üsküdar’ın aynı zamanda bir eğitim kenti olduğunu dile getirirken, ilçe genelindeki 110 binden fazla öğrencinin bilimsel yönden gelişmeleri amacıyla Ünalan Bilim Merkezi ve Gözlem Evi’ni hizmete açmayı planladıklarını dile getirdi.

Etiketler

Bir yanıt yazın