Üsküdar Meydan Projesi İçin İlk Adım Atıldı

Üsküdar Meydan Projesi, Üsküdar Belediyesi eski hizmet binasının yıkılmasıyla başladı.

Yıkım töreninde konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Yaklaşık bin araçlı bir otopark projemiz var. Üstünde de muazzam bir 10-15 dönüme yakın bir meydan kazanıyoruz” dedi.

Üsküdar’ın çehresini değiştirecek olan ‘Meydan Projesi’ başladı. Proje kapsamında Üsküdarlı vatandaşlara 1984 yılında bu yana hizmet veren Üsküdar Belediyesi eski binasının yıkımı gerçekleşti. Düzenlenen yıkım törenine Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile belediye personeli katıldı. Yıkım öncesi kurban kesimi gerçekleşti.

Yıkılan eski hizmet binasının yerine kapalı otopark ile meydan yapılması planlanıyor. Yaklaşık iki yıl sürecek olan proje hakkında bilgi Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Tarihi bir günü yaşıyoruz. Hem mutluyuz hem hüzünlüyüz. Mutluyuz çünkü Üsküdar’ımızın merkezinde yıllardır konuşulan,tartışılan kentsel dönüşümün ilk adımını atma mutluluğunu yaşıyoruz. 3 Eylül 2016 Üsküdar Meydan’daki dönüşümün ilk kazmanın ilk kepçenin vurulduğu günü yaşıyoruz” dedi.

“BİN ARAÇLIK OTOPARK”

Başkan Hilmi Türkmen, “Artık gelişen dünyada, hem ülkemizde hem Avrupa’da gelişmiş ülkelerde şehirler meydanlarıyla, yeşil alanlarıyla, parklarıyla meşhurdur. İnşallah önümüzdeki iki ay içerisinde bu belediye hizmet binamızdan başlamak üzere katlı otoparkı, alışveriş merkezleri olmak üzere bu bölgede yeni bir alan elde ediyoruz. Bu alanın altı komple otopark oluyor. Yaklaşık bin araçlı bir otopark projemiz var. Üstünde de muazzam bir 10- 15 dönüme yakın bir meydan kazanıyoruz. Bu meydanımızın adı Mimar Sinan Meydanı. Bu çalışmayı, bu projeyi tam iki yıl içerisinde tamamlamak istiyoruz. 2018’imizin Temmuz Ağustos ayında inşallah güzel bir Üsküdar Meydanı ve Üsküdar’a güzel bir otoparkı kazandırmış olacağız” şeklinde konuştu.

Etiketler

Bir yanıt yazın