Üsküdar Evlendirme Dairesi otel olacak

Üsküdar Evlendirme Dairesi yapılan imar planı değişikliğiyle turizm alanı ilan edildi.

Üsküdar-Harem yolu üzerinde bulunan Üsküdar Evlendirme Dairesi, imar planında yapılan tadilatla ‘turizm-konaklama’ alanı ilan edildi.

17 Ocak’ta yapılan İBB Meclis toplantısında Üsküdar Belediyesi’nin Aziz mahmut Hüdai Mahhallesi’ndeki ‘kentsel hizmet alanı’ lejantında kalan parselin ‘turistik tesis alanı lejantına alınmasına ilişkin imar planı değişikliği talebi görüşüldü.

Değişiklik talebi CHP’li meclis üyelerinin ret oylarına karşılık, AKP’li üyelerin oylarıyla kabul edildi.

‘Otopark yaparsanız olur’
İmar planında yapılan değişikliğe ilgili kurumlar tarafından ise ‘şartlı onay’ verildi.

Deprem ve Zemin İnceleme Müdürlüğü, parsel yapılaşmaya uygun olsa da yerel sorunlarla karşılaşabilineceğini belirterek, uygulama öncesinde zemin iyileştirme çalışması yapılması şartıyla değişikliğe onay verdi.

Ulaştırma Planlama Müdürlüğü de değişikliğe onay verirken otopark ihtiyacının karşılanması koşulunu getirirken, İSKİ Genel Müdürlüğü uygulama sırasında altyapıya zarar verilmemesini istedi.

İstanbul 6 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü ise hazırlanacak projenin kurul tarafından onaylanmadan hayata geçirilemeyeceğine dikkat çekti.

İmar ve Bayındırlık Komisyonu da konuya ilişkin raporları değerlendirerek, teklifin kentsel hizmet alanını azaltıcı ve hareketli nüfus yoğunluğunu arttırıcı nitelik taşıdığını vurguladı. Komisyon, uygulama imar planında kütleye göre yapılacak inşaatın zemin+2 kat olarak önerildiğini hatırlatarak, yapılan değişiklikte yapılaşma koşullarının ne olacağı konusunda belirsizlik bulunduğunu belirtti.

‘Satmak bir AKP klasiği’
İBB Meclis Üyesi CHP’li Mehmet Yıldız konuyla ilgili yaptığı açıklamada plan değişikliğini yargıya taşıyacaklarını ifade ederek şöyle konuştu:

“AKP’li Üsküdar Belediyesi, mülkiyetindeki camilerin satışından sonra, evlendirme dairesini de satmaya hazırlanıyor. Bu tip plan değişiklikleri ve sonradan bu yerlerin satılması, bir AKP klasiğidir.

Yeşil alanları imara açmak, belediye ve kamu hizmet alanlarına benzin istasyonu yapıp birilerine satmak, kamu arsalarını ve binalarını ‘tahsis’ adı altında yağmalamak, AKP siyasetinin bir numaralı uzmanlığı oldu.”

Üsküdar Belediyesi Meclis Üyesi CHP’li Doğan Tekel de söz konusu parselin yıllar önce sosyal tesis yapılmak üzere kamulaştırıldığını, yeni plan değişikliği ile kamulaştırma gerekçesinin ihlal edildiğini söyledi.

Etiketler

Bir yanıt yazın