Uşak Belediyesi’nin Yarışma Projeleri Neden Uygulanamıyor?

Uşak Belediyesi'nin 2011-2012 yıllarında açtığı 3 yarışmada elde edilen projeler ne yazık ki uygulamaya geçemedi. Bu konuda görüşlerini aldığımız Uşak Belediyesi Eski Başkanı Ali Erdoğan "devlette süreklilik esas değil" diyor.

Uşak Belediyesi Hizmet Binası Mimari Proje Yarışması (SE Mimarlık)

Uşak Belediyesi, 2011 yılında Uşak Şehirlerarası Otobüs Terminal Kompleksi Kentsel Tasarım ve Mimari Proje Yarışması, 2012 yılında ise Uşak Belediyesi İsmetpaşa Caddesi ve Çevresi Ulusal Mimarlık Kentsel Tasarım Fikir Proje Yarışması ve Uşak Belediyesi Hizmet Binası Mimari Proje Yarışması olmak üzere iki yılda toplam 3 yarışma açmıştı.


Uşak Belediyesi İsmetpaşa Caddesi ve Çevresi Ulusal Mimarlık Kentsel Tasarım Fikir Proje Yarışması (Nevzat Oğuz Özer, Yasemen Say Özer, M.Rıfat Akbulut, Özlem Kuzgun Kırak)

Yarışmalar sonuçlanarak proje müelliflerine ödüllerinin verilmesinin ardından çeşitli sebepler nedeniyle hiçbiri uygulamaya geçemedi. Bu konuda görüşlerini aldığımız dönemin belediye başkanı Ali Erdoğan projelerin uygulanamama nedenlerini devlette sürekliliğin esas olmamasına bağlıyor.


Uşak Şehirlerarası Otobüs Terminal Kompleksi Kentsel Tasarım ve Mimari Proje Yarışması (İkikerebir)

Ali Erdoğan, Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde açılan yarışmaların sonucunda Otobüs Terminal Kompleksinin uygulama projesinin çizildiği ve inşaat ihalesinin yapıldığı, İsmetpaşa Caddesi Kentsel Tasarım projesinin bir bölümünün uygulandığı, Uşak Belediyesi hizmet binasının uygulama projesinin çizildiği ancak uygulamada sorunların yaşandığı bilgisini verdi. Ortak akılla çağdaş tasarımlar üretmek amacıyla açtıkları yarışmalardan mimarlık mesleğine katkı sağlama hedefinin yerine getirildiğini ancak projelerin halka ulaşamadığını belirten Erdoğan, yeni gelenlerin sistemi değiştirmek adına eski yönetimin projelerini uygulamak istemediklerini ifade ediyor.

Etiketler

2 yorum

  • omer-yilmaz says:

    Bu habere konu olmayan bir diğer mesele: İsmetpaşa Caddesi’ndeki düzenleme bozularak yeniden araç trafiğine açılacakmış.

    Tam Türkiye işi.

    Hukuk sisteminin kentlere ve devlet kasasına verilen bu zararları yargılayabileceği günler görürüz umarım.

  • serdar-colak says:

    Ne yapıldığı önemli değil bu ülkede kimin döneminde ve kim yapıyor ona bakarız biz. İki kere iki adamına göre değişirse bir arpa boyu yol gidemeyiz. Çok güzel projeydi, şimdi ise çöp oldu. Yazıklar olsun, yazıklar olsun.

Bir yanıt yazın