Uşak Belediyesi Yeni Hizmet Binası için Yarışma Açılıyor

Uşak Belediyesi yeni yapmayı planladığı hizmet binası için çalışmalarını hızlandırdı. Kentsel Dönüşüm Alanı içinde yapılması planlanan hizmet binası için harekete geçen belediye yeni binasını mimari proje yarışması ile belirleyecek.

Konu ile ilgili çalışmaların ise startı verildi. Yarışma ile belirlenecek yeni binanın jüri üyeleri Belediye Başkanı Ali Erdoğan’ı makamında ziyaret etti. Çeşitli üniversiteden gelen jüri üyeleri yapılacak binanın yeri ve özellikleri hakkında Başkan Ali Erdoğan ile bilgi alışverişinde bulundu. Amaçlarının uzun yıllar kente yakışan bir hizmet binasını yapmak olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Ali Erdoğan, bu konuda düzenleyecekleri yarışma ile en iyisine ulaşacaklarını kaydetti. Yeni hizmet binasını çok amaçlı yapmak istediklerini ifade eden Erdoğan, ” Binamızın en iyi şekilde yaparak uzun yıllar bir daha ihtiyaç duyulmamasını arzu ediyoruz. Bu nedenle yarışmamızı yaparak kaliteli bir yapıya kavuşmayı hedefliyoruz. Yarışmaların bu bağlamda önemli olduğunu görüyoruz. İnanıyorum ki yeni binamız yapılacak yarışma ile en güzel belediye binaları arasında yer alacak” dedi.

Yeni hizmet binasının fonksiyonel olmasını istediklerine dikkat çeken Erdoğan, her yönü ile kullanılabilir vatandaşın işinin görüleceği ve rahat edeceği bir alan ortaya çıkarmak istediklerini söyledi. Çok katılımın çok fikir anlamına geldiğini ileten Erdoğan, ” Yarışmamıza çok katılım olacağını ümit ediyoruz. Çok katılım demek birçok fikrin bizlere gösterilmesi demektir. Bizde bu nedenle seçim yaparken en azından birçok seçenek ile karşılaşacağız. Aynı zamanda yarışma bizde de fikir oluşmasında etkili olacak” ifadesini kullandı. Erdoğan kısa zamanda yarışma duyurusunu yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Mimarlık projeleri ile en güzeline ulaşmak istediklerini dile getiren Başkan Erdoğan, önemli projelere yarışmayı önemsediklerini ve ön planda tuttuklarını kaydetti. Başkan Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Uşak’ın hayati projelerinde yarışmaların düzenlenmesi ilimizin güzel bir şehir olmasında önemli katkı sağlıyor. Daha önce otogar projesi ve İsmetpaşa Caddesi Projesi gibi projelerde yarışmaya çıkarak başarılı olduk. Belediyemizin yeni hizmet binasında da yarışma ile en güzeline ulaşmak niyetindeyiz. Yarışmalar birçok farklı fikrin ortaya çıktığı organizasyonlardır. Birbirinden farklı fikirler hizmet binasının da uzun yıllar eksikliğini hissettirmeyecektir. Bu nedenle yakın zamanda çalışmalarımızı bitirip proje yarışmasını açmayı planlıyoruz. Proje yarışmasından sonra Türkiye’nin en modern belediye hizmet binalarından birisinin ortaya çıkacağına inanıyorum. Biz yeni yapacağımız hizmet binamızın fonksiyonel olmasını istiyoruz. Adının saray konulduğu ve içinin boş olduğu bir bina yerine her anlamı ile faydalı bir binanın olmasını ön görüyoruz. Bunun içinde yarışmanın yapılması ve projelerin çok olması önemlidir” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın