Urla meydanı açılıyor

Urla'nın en önemli projesi olan Urla Meydan Projesi ve Atatürk Heykeli Atatürk'ün Urla'yı ziyaret edişinin 85. yıldönümü olan 30 Haziran'da açılıyor.

Urla’nın çağdaş ve modern yüzünü ortaya çıkarıp sosyal yaşamına katkı sağlayacak, ayrıca kent merkezinin ticari potansiyelini geliştirecek 18 bin 750 metrekarelik Urla Meydanı ve Atatürk Heykeli 30 Haziran 1926’da Atatürk’ün Urla’yı ziyaret edişinin 85. yıldönümünde düzenlenecek olan törenle açılıyor.

Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, “Göreve geldiğimizde pazaryerinin ve garajın taşınması ve ardından ilçemize yakışır bir meydan düzenlemesini kapsayan üç önemli projeyi hayata geçirmeyi arzu ediyorduk. Ne mutlu bize ki pazaryeri ve garaj yerinden sonra meydan projemizi de hayata geçiriyoruz” dedi.

Karaosmanoğlu, “Bu konuda pek çok engellemeyle karşılaştık ancak doğru bir iş yaptığımız anlaşıldı. Ulusal birliğimizin, bağımsızlığımızın, çağdaşlaşmanın ve aydınlanmanın simgesi, hiç sönmeyecek ışığımız Atatürk’ün heykelinin de yer aldığı meydan projemizi 30 Haziran’da açıyoruz” diye konuştu.

18 bin 750 metrekarelik alanı kapsayan proje dahilinde 350 araçlık 2 katlı otopark, 58 dükkan, sosyal alan, bin 250 metrekarelik tören alanı ve 5 bin metrekarelik meydan yer alıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın