UrbanJam (Urbanism + Gamejam) Hızlandırılmış Oyun Geliştirme Etkinliği

Aks+ kapsamında, mimarlık ve oyun sektörlerini birleştiren, disiplinler arası iş birliğine dayalı bir hızlandırılmış oyun geliştirme etkinliği düzenlenecek.

Şehri oyunlaştırarak tasarlayan, değiştiren, geliştiren ve geleceğine yön veren Aks+ Future Studio kuruldu.

Aks+ Future Studio, Birleşik Krallık merkezli KODS Design Studio (Kaan Öncüoğlu Design Studio) ile iş birliği oluşturarak oyun ve etkileşim teknolojileri ile mimarlık ve şehircilik arasında diyalog kuran “Future of Cities” temasıyla şehirlerin geleceğine yönelik odak üreten disiplinler arası bir oyun stüdyosudur.

Video oyunlarının teknolojilerini bir araç olarak kullanarak, şehirler ve mekanlar üzerine sorgulama ve eleştiri geliştirirken oynanabilir arayüzler oluşturarak geleceğin inşasında yeni kurgusal dünyalar ve senaryolar üretir.

Aks+, Bilkent Cyberpark Cyber Culture ön kuluçka programında yer almaktadır. Aks+ kapsamında ortaya çıkan UrbanJam (Urbanism + Gamejam) ise çok yakında gerçekleşecek! UrbanJam, 7 gün boyunca yüzyüze süren, yaklaşık 50 katılımcı ile, mimarlık ve oyun sektörlerini birleştirerek bu alanda uzman mentörler rehberliğinde kentin geleceğine yönelik video oyunlarını üreten, çeşitli davetli konuşmacıların forum ve sunumları ile birlikte disiplinler arası iş birliğine dayalı bir hızlandırılmış oyun geliştirme etkinliğidir.

Sürece dahil olmak veya gelişmeleri takip etmek isteyenler bit.ly/aksfuture adresinden formu doldurabilirler.

Bu proje British Council Yaratıcı İş Birlikleri Hibe Çağrısı kapsamında desteklenmektedir.

Etiketler

Bir yanıt yazın