Urbanite Kartal Toplantıları Devam Ediyor

Urbanite serisi ile gayrimenkul sektörü, planlama ve kamu arasında bilgi paylaşımını sağlayan kapsamlı bir platform kurulması hedefleniyor.

Arkitera Mimarlık Merkezi’nin 10-11 Nisan 2013 tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde dördüncü kez düzenleyeceği ArkiPARC Gayrimenkul Fuarı’nın ön etkinliklerinden biri olan “Urbanite Kartal” toplantılarının ikincisi Dumankaya Vizyon ev sahipliğinde düzenleniyor.

“Kalite” ve “urban” kelimelerinin bağlanmasıyla oluşan “Urbanite (kentsellik)” kavramı başlığı altında kentsel kalitenin tartışıldığı ve çalışma alanına ilişkin sorunların, olası çözüm önerilerinin görüşüldüğü toplantıda Kartal’da geliştirme yapan firmalar, yerel yönetimler ve tasarımcılar bir araya gelerek ve daha nitelikli bir kentsel çevre için neler yapılabileceğini görüşecekler.

Kartal’ın özellikle E-5 aksı üzerinde hızla gelişen bölgesi çalışmanın odağında yer alıyor. 1+1 Mimarlık tarafından hazırlanan tasarım yaklaşımı ile hızla uygulanan yeni projelerin arasında kalan potansiyel alanların Kartal’ın gelecek vizyonu içinde değerlendirilmesi amaçlanırken, kentsel yaşam kalitesini arttırılması ve gelişimi tetikleyici ve alanı bütünleştiren kamusal alanlar olarak tasarlanması ise hedefler arasında yer alıyor.

Bugün gerçekleşecek Urbanite Kartal toplantısına; bölgede faal olan geliştiricilerin yanı sıra, değerleme uzmanları, kamu kurumları, mimarlar ve bölgeye dair bilgisi olan uzmanların katılacağı toplantının moderatörlüğünü Stratejik tasarım Uzmanı Sıla Akalp üstleniyor. Toplantıyı bugün saat 16:00’dan itibaren emlakwebtv’de canlı olarak izleyebilirsiniz.

Canlı yayın bağlantısı için tıklayınız.

Etiketler

Bir yanıt yazın