Fransız Şirketlerden Ortak Bir Ulaşım Konsepti: Urban Collëctif

Kentlerin ulaşım ihtiyaçlarına yönelik ortak vizyona sahip üç Fransız şirketi Citroën, Accor ve JCDecaux, geleceğin otonom ulaşım sistemlerini yansıtan, "Urban Collëctif" isimli yeni bir ortaklık kurdu.

Konsept, Citroën Otonom Vizyonu kapsamında açık kaynaklı elektrikli otonom platformu Citroën Skate’i temel alıyor ve Citroën Skate üzerinde yükselen farklı hizmetler ile uygulamalar sunan kapsüllere dayanıyor. Sofitel En Voyage, Pullman Power Fitness ve JCDecaux City Provider isimli üç yeni hizmeti içeren konsept, otonom mobilite çözümlerini alışılmışın dışına çıkarıyor. Otonom, elektrikli ve çevik Citroën teknolojisini kullanan bu açık kaynaklı kentsel ulaşım konsepti, kentlerin yoğunluğunu hafifletirken aynı zamanda ulaşım, hizmet, güvenlik ve refah açısından vatandaşların artan ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlıyor. Söz konusu yeni ve kişiye özel kentsel ulaşım kavramı, açık kaynak yaklaşımına dayanıyor: Citroën Skate platformu, bir ortağın geliştirdiği uyumlu tüm kapsülleri barındırabiliyor ve böylece ulaşım ve hizmet tekliflerini genişletebiliyor.

Nüfusu her geçen gün artan şehirlerin daha temiz, daha güvenli, daha esnek seyahat biçimlerine ihtiyacı var. Otonom araçlar kentlerdeki sıkışıklığın azaltılmasına yardımcı olabilir, fakat otonom sürüş teknolojilerinin faydaya kıyasla yüksek maliyeti nedeniyle, bu çözümlerin orta vadede ekonomik uygulanabilirliği bulunmuyor. Citroën, Accor ve JCDecaux bu soruna yanıt verebilmek için, Urban Collëctif adlı yaratıcı ve kararlı ortaklığı kurmak amacıyla bir araya geldi.

Kenti daha akıcı, daha keyifli ve daha insancıl kılmak üzere kurgulanan “Citroën Otonom Ulaşım Vizyonu” adındaki açık kaynaklı konsept; elektrikli otonom ulaşım platformu Citroën Skate ile farklı hizmet ve uygulamalar için kapsüllere dayanıyor. Konsept, platformu ulaşım hizmetlerinden ayırarak, hizmet sunumlarını genişletiyor ve otonom teknolojinin kullanımını en üst düzeye çıkarma fırsatı sunuyor. Citroën Skate, özel bir hat kullanarak tüm kapsülleri talep üzerine hareket ettirebiliyor. Urban Collëctif için tasarlanmış kapsüller, üç yenilikçi ve bir hayli farklı ulaşım hizmeti sunarak açık kaynaklı yaklaşımların potansiyelini yansıtıyor. Sofitel En Voyage, özel bir kentsel mobil misafirperverliği sunuyor. Pullman Power Fitness, hareket halinde spor yapmanın en yenilikçi yolunu ortaya koyuyor. JCDecaux City Provider ise, talep bazlı bir kentsel çözümü sağlıyor.

Çok sayıda muhtemel kullanım sunan bu teknolojik çözüm, sessizce hareket eden ve trafik akışkanlığını en az yüzde 35 oranında artıran sürücüsüz, otonom ve birbiriyle bağlantılı sistemler ve kapsüllere dayanıyor.

Sofitel En Voyage

Accor ve Citroën arasındaki iş birliğinden doğan ilk kapsül Sofitel En Voyage, yeni bir kentsel ulaşım ile olağanüstü konfor, şık hizmetler ve nefes kesen manzaralar içeren bir yolculuk vaat ediyor. Uluslararası alanda genişleyen ilk Fransız lüks otel markası olan Sofitel gibi, Sofitel En Voyage kapsülü de Fransız zarafetini yansıtıyor. Şehre gelen konuklar, Sofitel’in “Fransız Yolu” deneyimini hareket halindeyken, taleplerine uygun biçimde, kendi hızlarında ve istedikleri gibi yaşayabiliyor. Sofitel En Voyage kapsülü, dışarıya tamamen açık olmasına paralel bir mimariyle samimi bir atmosfer yaratan cam ve ahşap oymalar içeriyor.

Pullman Power Fitness

Accor ve Citroën arasındaki ortaklıktan doğan ikinci kapsül Pullman Power Fitness, Pullman Hotels & Resorts’un “fitness” vizyonunu yansıtıyor. Power Fitness programı, en yüksek fitness performansını optimize etmek için işe gidiş-geliş sürelerini daha kullanışlı hale getiren modern ulaşım vizyonu Pullman Power Fitness kapsülde yenilikçi biçimde özetleniyor. Pullman Power Fitness kapsül, tek kullanıcının kentte seyahat ederken aracın iki yanında yer alan kürek ve bisiklet cihazlarıyla egzersiz yapmasını sağlıyor ve Pullman’ın fitness tesislerinin atletik enerjisini genişletiyor. Kapsül içinde yapılan egzersiz, Citroën Skate bataryalarının şarj edilmesini de sağlıyor.

JCDecaux City Provider

JCDecaux City Provider, sokak mobilyaları ve hizmetleri sağlayan JCDecaux ve Citroën arasındaki ortaklıktan doğdu. Tüm kullanıcıların erişimine açık yenilikçi ve talep bazlı bir kent ulaşım çözümü sunan JCDecaux City Provider, yolcuların bavul, puset veya tekerlekli sandalyeye tek başına veya başkalarıyla birlikte kolaylıkla binebildiği sistemi ile herkesin erişimine açık bir çözüm işlevi görerek kent ulaşımına özgürlük sunuyor. Kapsül, zaman ve mesafeyi optimize eden akıllı otonom teknolojisi sayesinde yolcularına kalkış ve varış noktaları arasındaki en iyi rotayı sağlıyor. Bitki dokulu yeşil çatısı altına konumlu, birbirine bakan iki yolcu alanına sahip araçta aynı anda 5 kişiye kadar yolcu bulunabiliyor

Citroën Skate

Citroën Skate, kapsüllerin ihtiyaca göre hareket etmesine izin veren ve talep bazlı hizmetlerin etkinleştirilerek gerekli ulaşımı sağlamak üzere kapsüllerin altlarına yerleştirilebilen bir ulaşım platformu. Kapsüller 10 saniyeden daha kısa bir sürede sisteme yerleştirilebiliyor. Otonom, elektrikli ve kablosuz olarak şarj edilebilen araç neredeyse kesintisiz biçimde 7/24 çalışabiliyor ve gerektiğinde belirlenmiş şarj merkezlerine giderek kendini otomatik şarj edebiliyor. Ultra teknolojili bir tür kaykay olan Citroën Skate, otonom ve elektrikli seyahat için gereken bataryalar, elektromotor ve sensörler dahil tüm zekâ ve teknolojiyi bünyesinde barındırıyor. Citroën Skate’in maksimum hızı ise 25 km/s. Alana bağlı olarak tüm kullanıcıların güvenliğini sağlamak için 5 km/s ile de sınırlandırılabiliyor.

Citroën Skate filosu mobil, yerel ve kişisel kamu hizmetlerinde yeni ufuklar açıyor. Tıbbi uygulamalar, gıda dağıtımı, gıda kamyonları ve güvenlik maksadıyla da kullanılabiliyor. Yapay zekâ ise açık hava etkinlikleri veya bireysel tercihlere göre kapsüllerin nereye ve ne zaman yerleştirilmesi gerektiğini tahmin yeteneği sağlıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın