“Upcycling” ile İyi Hissetmek

Studio Moxx, Şişecam için tasarım stratejisi, tasarımı ve üretimini gerçekleştirdiğimiz “Upcycling ile İyi Hissetmek” adlı bir sergileme tasarımı projesi geliştirdi.

Fotoğraflar: Studio Moxx

Şişecam’ın sürdürülebilir bir gelecek hedefi, sergileme tasarımının ilham kaynağı oldu. Yüzyıllar boyunca zanaatlarını geliştirmiş olan yerel cam ustaları ile işbirliği yaparak bir cephe oluşturmak için benzersiz bir yolculuğa çıkıldı. Üretim hataları olan şişelerin delinmesiyle ortaya çıkan cephe gelenek ile yeniliği bir araya getirirken, bu şişelerin bazıları cam boyama sanatçıları tarafından bitki illüstrasyonları ile boyanarak tasarımda sanat ve zanaatın birlikteliğini gösteren bir katman olarak yerini aldı.

Cam ustalarının kestiği serum şişelerini saksılara dönüştürerek, cam ile doğa arasındaki derin bağlantıyı samimi bir şekilde aktarıldı.

“Kusurlu” ürünlerin kullanım rolünü yeni bir bakış açısıyla yeniden düşünerek sürdürülebilirliğin sergileme tasarımında nasıl başarılacağını araştıran proje, eksikliklerin içinde güzellik, işlevsellik ve en önemlisi sürdürülebilirlik potansiyelinin yattığı fikrine dair önemli bir değişim öneriyor.

Upcycling ile yeniden kullanılan şişelerden oluşan cephe, ziyaretçileri estetik ve etkileyici bir atmosfere davet ediyor. Ayrıca projenin çevresel sorumluluk ve yaratıcı geri dönüştürme amacını yansıtarak estetiğin beklenmedik yerlerde bulunabilir olduğunu gösteriyor.

Tasarım felsefesinin kalbinde Studio Moxx’un, enerji verimliliği ve malzemenin az ama etkili kullanımına olan bağlılığı yatıyor. Bu projenin başarısı, üretim hataları taşıyan şişelerin upcycling ile bir cepheye dönüşerek geleneksel anlamdaki üretimlerde kullanılan enerji tüketimini önemli ölçüde azaltmasıdır. Bu dönüşüm şişelere ikinci bir yaşam verme fırsatı vermenin ötesinde ziyaretçilere çevresel sorumluluğun sanatsal yenilikle birleşebileceğini göstererek zihinlerde bir iz bıraktı.

Etiketler

Bir yanıt yazın