UNStudio’dan Rusya ve Çin Arasında Yolcu Taşıyacak Teleferik Tasarımı

Amur Nehri boyunca Rusya ve Çin arasında yolcu taşıyacak ilk uluslararası teleferiğin yapılması için açılan yarışmayı UNStudio kazandı.

Yeni teleferik hattı, Çin’deki Heihe ve Rusya’daki Blagoveshchensk şehirlerini birbirine bağlayacak. Her biri 60 yolcu kapasiteli ve bagaj için ekstra alana sahip 2 hat ve 4 kabinden oluşan ulaşım sisteminde harcanacak toplam süre yaklaşık 7:30 dakika, yolculuk süresi ise 3:30 dakika olacak.

Teleferik sistemleri, sürdürülebilir, son derece hızlı, güvenilir ve verimli yeni bir toplu taşıma yöntemi sunuyor. Teleferikler şehirlerimizi yepyeni bir şekilde görmemizi ve deneyimlememizi sağladıkları için seyahat etmenin çok uygun bir yolu.
Ben van Berkel

Blagoveshchensk Teleferik Terminali, Blagoveshchensk ile Heihe arasındaki tarihi bağlantının bir ifadesi olarak tasarlanmış. 19. yüzyılın ortalarından bu yana Amur Nehri, Rusya ve Çin arasındaki doğal sınırı tanımlamış. Bununla birlikte, kalın buzla kaplandığında nehir, kelimenin tam anlamıyla ticaret, ticaret, sosyal bağlantı ve iki şehir arasında büyüyen bir ilişkiyi destekliyor.

Bu donmuş nehir, UNStudio’nun kazanan tasarımı için önemli bir referans noktası olmuş. Bina bu tarihi bağlantıyı, programın organizasyonu, malzeme seçimi, mekansal kalite ve bakış açıları için bir ilham kaynağı olarak alıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın