UNSTUDIO Kore Ulusal Futbol Merkezi’ni Tasarlamak Üzere Seçildi

Hollandalı mimarlık firması UNStudio, Seul'deki Kore Ulusal Futbol Merkezi'nde ödüllü masterplanın uygulaması için Amsterdam merkezli Johan Cruijff ArenA ile bir araya geldi. Kore futbolunun tarihini, geleceğini ve sporun gücünü ortaya koyan plan, futbolun yanı sıra sağlık, sağlıklı yaşam, bilim, teknoloji ve eğitime de odaklanıyor.

UNStudio tarafından endüstri uzmanlarıyla derinlemesine bir işbirliğinin sonucunda hazırlanan masterplan bu yıl Mart ayında düzenlenen, uluslararası kapalı bir yarışma sonucu seçildi. Kore Futbol Federasyonu (KFA) tarafından görevlendirilen Ulusal Futbol Merkezi sadece Kore milli takımına ve antrenörlerine ev sahipliği yapmakla kalmayacak, aynı zamanda gelecek nesil üst lig oyuncularının kariyerlerini geliştirmeye yardımcı bir laboratuvar da olacak.

UNStudio’nun kurucusu mimar Ben van Berkel: “Hollanda’da genç yaştan itibaren futbolcu yetiştirmenin önemini biliyoruz. Gençliğin yanı sıra futbolun eğitimi ve mükemmelliği için yeni teknolojilere ve son teknoloji araç ve tekniklere büyük yatırımlar yapıyoruz,” diyor.

UNStudio, masterplanın geliştirilmesi için spor bilimi ve dijital veri toplama uzmanlarının yanı sıra Avrupa ve Orta Doğu’da dünyaca ünlü futbol ligleri ve stadyumlarla çalışan önde gelen futbol stadyumu yöneticilerinden oluşan uluslararası bir ekip ile bir araya gelmiş. Masterplanın temel unsurları bu nedenle diğer en iyi uluslararası futbol kulüplerinden ve eğitim merkezlerinden alınan geçmiş bilgilere dayanmış.

UNStudio’nun Cheonan-shi’de 450.427 metrekarelik bir alanda yer alan yeni Ulusal Futbol Merkezi (NFC) masterplanı, Kore futbolunun geleceği için büyük önem taşıyor. Yeni merkezde kadın takımı ve genç takımları tesisleri erkeklerin milli takımıyla paylaşıyor. Merkez aynı zamanda futbol taraftarlarının Kore futbolunun hikayesinden zevk alması ve tesislerin lig enerjisinden tam olarak yararlanmak için cazip bir yer haline gelmesi için planlanmış.

Spor bilimi ve veri teknolojisi ile ilgili en son gelişmelere dayanarak tasarlanan merkezin iki stadyum ve bir düzineden fazla spor alanı tipolojisi, doğal koşu parkurları ve kapalı spor salonları barındıran olağanüstü bir profesyonel futbol tesisi olması planlanıyor.

Merkezdeki iç ve dış mekan dinlenme alanları, SPA, sauna ve sağlıklı yaşam merkezi bulunan üst düzey bir otel, oyuncuların antrenmandan önce ve sonra dinlenmeleri için tasarlanıyor.

Masterplanın odak noktası, kompleksin merkezinde bulunan merkezi bir kamusal meydan. Kamusal meydanı, üç ana mimari öğe -müze, kapalı ve açık stadyumlar- restoranlar, mağazalar ve çeşitli halka açık spor tesisleri çevreliyor. Katmanlı manzarası ile büyük bir plaza, yıl boyunca pek çok etkinliklere de ev sahipliği yapacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın