UNStudio Tarafından Tasarlanan “Mandarin Oriental Hotel and Residences”ın 2022’de Açılması Planlanıyor

Astaş - Yapı & Yapı tarafından geliştirilen, Etiler'deki yeni Mandarin Oriental Hotel and Residences, UNStudio tarafından tasarlandı.

İstanbul’un Etiler ilçesinde bulunan karma kullanımlı yaşam merkezi, “Mandarin Oriental Hotel and Residences”ın 2022’de açılması planlanıyor.

216.740 metrekarelik proje üç yüksek kuleden (2 konut, 1 otel) oluşuyor. Projede, 3 katlı podyumda ticari ev ofisler, perakende ve restoranlar ve yerin altında kapalı otopark yer alıyor.

Program

3 kule, farklı yaşam tipolojilerini barındırıyor. Kulelerden biri, 158 konuk odası ve süiti ve 16 servisli dairesi bulunan Mandarin Oriental Etiler Hotel’e ev sahipliği yapacak. Kalan iki kule de 251 konut barındıracak.

Otelde üç restoran ve bar, açık alanlar ve teraslar içeren uyarlanabilir toplantı alanları, bir SPA ve fitness merkezi, hem kapalı hem de açık yüzme havuzu bulunuyor. Mandarin Oriental’deki rezidanslar, iki açık yüzme havuzu ve bir fitness merkezi gibi konut tesislerine ek olarak, otelin tesislerine doğrudan erişim imkanı sunuyor.

Ticari alan, perakende mağazaları, ofisler ve kamusal alanlardan oluşuyor. Bu bölüm bahçe seviyesinin altında üç kata kadar uzanıyor ve Selçuklar Caddesi’ndeki ticari plaza girişinden doğrudan erişilebiliyor.

Kentsel Plan

İstanbul, eşsiz topografyası, Boğaz’ın güzelliği ve yüzyıllar boyunca farklı kültürlerin kaynaşması ile sakinlerine farklı ve zengin bir yaşam kalitesi sunuyor. Etiler’deki bu yeni karma kullanımlı öneri, bu canlı ve modern metropolün bir parçası olmak isteyen hem yerel hem de uluslararası insanların çağdaş yaşam tarzını yansıtıyor.

Arazi Beşiktaş semtinde, Levent ve Maslak iş merkezlerine yakın, Akmerkez’e yürüme mesafesinde yer alıyor. Projenin üç girişini, sitenin güney ucundaki otel lobisi, mahremiyet için içeriye bakan konut lobisi ve ticari plaza girişi oluşturuyor. Ayrıca ticari bölgenin altında rezidanslara, otele ve halka açık programa hizmet veren üç katlı bir otopark alanı bulunuyor.

Yeşil, Refah ve Sağlık

Kentsel ölçekteki plan ile hem bölge sakinleri hem de çevredeki mahalle için benzersiz bir deneyim sağlayan geniş ve yemyeşil bir bahçe yaratmak amaçlanmış. Tüm tasarımın referans noktası haline gelen bahçe için 31.885 metrekarelik komple peyzaj alanı kullanılmış. Bahçe, ferahlık ve bağlantı hissini vurgularken hem sakinler hem de misafirler için aktivite alanlarıyla zengin bir peyzaj sunuyor.

Bahçe, tüm projenin birleştirici düzlemi. Tek bir hareketle kulelere doğru uzanıyor ve özel konutlar için çok sayıda özel bahçe terasları yaratıyor. İki açık havuz ve birkaç pavyon içeren tesislerle ortak alandan, kaldırım ve yeşil alanların yanı sıra özel havuzların keyfini çıkaran özel sektöre ait alanlara geçişi ifade ediyor.

Bahçe, sağlıklı yaşamı güçlendirmeyi amaçlıyor; Tasarım, aktif sirkülasyonu güçlendirirken, sakinlerin yerel yakınlıkta yaşayabileceği, çalışabileceği ve oynayabileceği çok sayıda yeşil alanın yanında egzersiz yapma fırsatları sunuyor. Geniş bahçe, toplanma yeri ve fiziksel ve psikolojik rahatlık ve uyarım için bir alan olarak tasarlanmış.

Heykelsi Yaşam

Yerleşimler, öğleden sonra saatlerinde birbirlerine ve bahçeye gölge düşmesini önleyecek ve çevredeki mahalle üzerindeki herhangi bir etkiyi en aza indirecek en uygun konumu bulmak için parametrik testlerin sonucuna göre tasarlanmış. Tüm rezidansların Boğaz manzaralı olması için cephe uzunluğu da maksimize edilmiş.

En üst katlar, daha büyük çatı katı teraslarına izin vermek için en belirgin manzaraya sahip yanlardan kademeli olarak içeri doğru adım atıyor. Kulenin çekirdeğini oluşturan merkezi katlar, konutların çoğuna ev sahipliği yapıyor. Yelpaze biçiminin en belirgin olduğu alt katlar ise bahçe ile bağlantıyı kuruyor.

Havalandırma, kulelerin bahçeyle sorunsuz bir şekilde birleşmesini sağlıyor, çünkü iki unsur, sakinlerin doğal çevreye olan bağlantılarını artıran sağlıklı bir biyofilik unsur sağlamak için bir araya geliyor.

Gökyüzünde Yaşam

Sitenin her tarafında muhteşem manzaralar sağlamak için kuleleri saran bir cam cephe oluşturulmuş. Yatay bir şerit daha sonra her katın etrafına sarılmış ve korkuluk tasarımına çeşitlilik katmış.

Teraslar ayrıca kulelerin geniş cam yüzeylerindeki ısı yükünün azaltılmasına da önemli katkı sağlıyor. Terasların yanı sıra, tam planı çevreleyen ve tüm odalara erişim sağlayan kesintisiz bir Fransız Balkonu tasarlanmış. Bu, tüm odaların doğal havalandırmanın keyfini çıkarabileceği ve dairelerde çapraz havalandırma olanağına sahip olduğu anlamına geliyor, böylece klima ihtiyacını ve enerji kullanımını azaltıyor.

El İşi İle Tasarlamak

Mandarin Oriental Otel ve Rezidansları için cephe tasarımının amacı, el işçiliğinin tasarım ve işçilik kalitesinde kendini gösterdiği, sanatı yansıtan malzemelerin kullanılması. Metal işleri, çanak çömlek, seramik ve ahşap işleri, projede kullanılan başlıca malzemeler için referans haline gelmiş.

Antrasit şeritler, çok kültürlü bir etki karışımına ek olarak, yüzyıllarca sene öncesinden gelen gelenek ve bilgiden ilham alan sırlı seramik karolarla kaplanmış. Bu karolar gün boyunca ışığı farklı şekilde yakalayacak şekilde dökülmüş. Ayrıca proje genelindeki bronz detaylar hem gelenek hem de ayrıcalık hissi veriyor. Lobi alanlarında ve terasların tavan tasarımında bu detaylar kullanılmış.

Ahşap çerçeve elemanların tanıtılmasıyla ticari girişte bir mekan hissi yaratılmış. Çerçevelerin detaylandırılması sadece havalandırma için teknik gereklilikleri içermekle kalmıyor, aynı zamanda doğal ve dokunsal bir ortam elde etmek için tasarımın keskinliğini de yansıtıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın