UNStudio Güney Koreli Hanwha’nın Genel Merkezini Yeniledi

UNStudio, Güney Kore'nin önemli şirketlerinden olan Hanwha'nın Seul'deki merkez binasının yenileme projesini tamamladı. Binanın cephesine, enerji üreten entegre güneş panelleri yerleştirildi.

Fotoğraflar: Rohspace

Dünyanın lider güneş pili üreticisi olan ve pek çok sektörde faaliyet gösteren Hanwha’nın genel merkezi, şirketin sürdürülebilirlik gereksinimleri kapsamında yenilendi. Yıkım-yeniden inşanın çevresel etkisi düşünülerek yerine mevcut binayı yeniden modelleme yöntemine gidildi.

Hanwha’nın Seul Cheonggyecheon’da bulunan 57.696 metrekarelik merkez binasının artık kurumu yansıtmadığı düşünülerek, yenileme projesi için bir yarışma açıldı. Yarışmayı UNStudio, Arup (sürdürülebilirlik ve cephe danışmanı) ve Loos van Vliet (peyzaj tasarımcısı)’ten oluşan ekip kazandı.

Verimli bir inşaat yöntemi sayesinde, UNStudio ve Hanwha da çalışanların yenileme boyunca binada çalışmaya devam edebilmelerini sağladı. Bu “yerinde yeniden yapılanmanın” sonucunda, sağlıklı bir iç mekan iklimi, son derece esnek bir program ve entegre güneş panelleri ile tamamen yeni, enerji üreten, bir cepheye sahip bina elde edildi. Bina, geldiği durum itibariyle Hanwha Grubu’nun kurumsal kimliğini daha etkili bir şekilde ifade ediyor.

Ofis kulesinin güçlendirilmesi, cephenin yeniden modellenmesini; ortak alanların, lobilerin, toplantı salonlarının, oditoryumun, yönetici alanlarının ve peyzajın yeniden tasarlanmasını kapsıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın