UNStudio Güney Kore’deki Gyeongdo Adası İçin Masterplan Hazırladı

UNStudio, Güney Kore'deki doğal güzellikleri ile ünlü Gyeongdo Adası'nı eğlence, dinlenme, konaklama noktası haline getirmek için 470.000 metrekarelik sürdürülebilir bir masterplan tasarladı.

Mevcut pandemi, “önleyici altyapılar” yaratmanın ve yeşil alanların kentsel tasarıma dahil edilmesinin, inşa edilmiş çevreyi pandemi kontrolünde daha esnek hale getirmek konusundaki önemini vurguladı.

Gyeongdo Adası’nın masterplanında, binalar ve kamusal alanlar doğal çevre ve adaya özgü yeşil alanlar etrafında gruplanıyor.

Kore Bahçesi Yeniden Tasarlandı
Gyeongdo Adası, kültür ve doğanın uyum içinde bulunduğu sağlıklı ve doğal bir ortam sağlayarak şehir yaşamıyla zıt bir deneyim sağlıyor.

Kore kültürünün önemli bir unsuru olan Kore Bahçesi, Gyeongdo Adası planının tasarımının esas ilham kaynağı.

Geleneksel peyzaj tasarımının ötesine geçen masterplan, adadaki deneyimleri iyileştirmede anahtar bir unsur olarak doğaya odaklanıyor. Bu, bahçe kavramını benzersiz ve bireysel yollarla yeniden hayal eden çoklu bahçelerde kendini gösteriyor.

Adadaki her geliştirme alanı farklı bir bahçe konsepti ile karakterize edilirken, binalar doğal ortama tasarımları ve sürdürülebilir performansları ile cevap veriyor. Ağaçlar, çiçekler ve bitki örtüsü de her mahallede farklı ve benzersiz özelliklere sahip. Doğal yol bulma araçları olarak da işlev görüyor.

Bu zenginleştirme ve doğayı geliştirme süreci, ziyaretçilere farklı deneyimler sunarak dinamik ve değişen bir manzara sağlıyor.

 

Etiketler

Bir yanıt yazın