Ünlü Mimarlık Ofisleri Ikea Mutfaklarını “Hack”ledi

Danimarkalı mimarlık ofisleri BIG, Henning Larsen ve Norm, Ikea'nın mutfak mobilyalarını Danimarkalı bir şirket olan Reform için yeniden tasarladı.

Reform, mimaride büyük isimler arasında yer alan bu üçlüyü ürün yelpazesine yeni tasarımlar eklemek için biraraya getirdi.

Bjarke Ingels liderliğindeki BIG, kendi mutfak dolaplarını araba koltuğu kemerinden oluşturduğu tutma yerleri ekleyerek tasarladı. Her dolap kapağının arkasında üst köşelere yerleştirilen siyah kumaştan tasarlanmış kulplar yer alıyor. BIG’in mutfağında, beyaz ve meşe renk seçenekleriyle kompozit tezgah ve lavabo yer alırken paslanmaz çelik de ikame edilebiliyor.

Henning Larsen Architects mutfağını, ahşap dolap kapıların kenarlarına eklenen metal dikey şeritlerle sıcak ve soğuk renkleri birarada kullanarak tasarladı. Tasarımda meşe kaplama ile bakır birlikte ele alınırken bir başka versiyonunda ise beyaz ve siyah kapılar sprey boyalı çelik şeritlerle birlikte kullanılıyor.

Kopenhag merkezli Norm Architects kısa süre önce içini tasarladığı bir İtalyan restoranını, yüzeylerden tutma yerlerini kaldırıp, minimal bir görünüme sahip dokunmatik sürgülerle değiştirerek yeniden tasarladı. Fiber beton, bronz metal, meşe kaplama ve füme meşe seçenekleriyle tezgah malzemesi, iki tarafın etrafını ve kapı altlarını kaplıyor.

Reform müşterilerine tazgahın yanı sıra dolap ve çekmece cepheleri ile daha fazla seçeneği birarada sunuyor. Müşterilerin servisi kullanmaları için, Ikea’dan aldıkları sipariş onayını, çizimleri ve tercih ettikleri stili göndermeleri yeterli.

Bu üç mutfak tasarımı Kopenhag’da gerçekleşecek Northmodern fuarında 13 – 15 Ağustos tarihleri arasında sergileniyor olacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın