Ünlü Mimarların Şık Evleri

Ünlü mimarlardan John Pawson, Steven Harris, Steven Holl, Ron Radziner ve Tom Kundig, kendi evleri üzerine gerçekleştirdikleri ilginç tasarımlarla öne çıkıyor.

Minimalist mimarinin önde gelen isimlerinden John Pawson, Schrager’in 40 Bond’daki teras katını ve New York’taki Gramercy Park North’u tasarlamadan önce ustalığını Londra’daki evinde gösterdi. Cepheyi koruyan sınırlamalarla Pawson, iç ve arka bahçeleri modernize etmiş. 

Cam bir duvar ve uzun, devam eden bir tezgah kullanılarak iç ve dış mekanın arasında flu bir sınır oluşturulmuş. Gerçekleştirdiği birçok projenin aksine Pawson’ın evi koyu renklerle öne çıkıyor ve avlusundaki koyu yeşil asma dikkat çekiyor.

Listedeki diğer mimar ise New York’lu Steven Harris. İç mekan tasarımcısı Rees Roberts, Harris ve ortağının New York’ta kent dışında ikinci bir ev ararken, dış mekanın onlar için önemli bir kriter olduğunu söylüyor. Ortağı David Kelly ateş çıkurunun etrafındaki rahat oturma elemanını tasarlarken Rees Roberts da eve giden araç yolunu tasarlamış.

Dünya çapında tanınan üretken mimar Steven Holl, kısa süreli inzivasında kendi evi için çalışmış. Holl’un tasarımında cepheyi kaplayan pencereler dizisi ve yağmur suyundan beslenen bir yapay göl dikkat çekiyor.

 

Marmol Radziner tarafından Ron Radziner için tasarlanan Vienna Way House’da su öğeleri önemli bir rol oynuyor. Mekanları farklılaştırmak üzere değişik cepheleri bulunan bu alışılmışın dışındaki tasarım Kaliforniya, Venice’de yer alıyor. Mutfak yer altında bulunuyor, tezgah ise bahçedeki havuz suyunun yüzeyi ile aynı seviyede. Karşı tarafta bahçenin yeşilliğine açılan yemek alanı yer alıyor. Bu tasarımda, yeşilliğe fazlasıyla önem verilmiş.

Tom Kundig bu evi 2006 yılında kendisi için tasarladı. Kundig’in tasarımında bahçeye açılan dönen cam kapılar bulunuyor. Seattle’da yer alan evin arka cephesi manzaranın izlenebilmesi için tamamen camla kaplanmış.

Etiketler

1 Yorum

Bir yanıt yazın