Ünlü Mimara “Tarihsel Dokuya Uymadığı” İçin Ret

BIG'in tasarladığı Kimball Art Center ek yapısı önerisi, Eski Kent dokusuna uymadığı gerekçesiyle, belediye meclisi tarafından reddedildi.

Amerika, Utah’ta bulunan, Kimball Sanat Merkezi’nin ek yapısını tasarlayan BIG önce büyük bir revizyon ile karşımıza çıkmıştı. Şimdi ise proje belediye meclisinden aldığı red ile gündemde.

Yapılan açıklamalarda tasarımın mevcut yapı ile estetik, görsel ve tarihsel olarak bütüncül bir tasarım anlayışı gözetmediği belitilirken, merkezin yer aldığı caddenin tarihsel karakterine de zarar vereceği görüşü ortaya kondu.

Planlama direktörü Thomas Eddington yeni tasarımın çok fazla efor gerektirdiğinin ayrıca Kimball’ı gölgede bırakacağını da açıklamalara ekledi.


Sanat Merkezi direktörü Robin Marrouche ise eklenti yapısının asıl amacının kamuya en iyi şekilde hizmet olduğunu fakat ortaya çıkan sonuçtan hiç memnun kalmadıklarını belirtti.

BIG’in ilk tasarımı ahşap cephesi ile eski bir kent peyzajında eleştiri konusu olmuştu.


Bugün ise eski kentte yeni yapı uyumunun varolma koşulları, sipariş üzerine tasarım ve yapı ölçeğinde yapılabilecek revizyonların ölçeğini sorgulatabilecek nitelikle büyük bir tartışma zemini doğdu…

Etiketler

Bir yanıt yazın