Unknown Works Doğu Londra’daki Yarı Müstakil Bir Evi Genişletti

Unknown Works, doğu Londra'da yarı müstakil bir evi genişleterek ön ve arka kısmına sarı renkte ek yapı ekledi.

Adını çapraz lamine ahşap (CLT)‘den alan CLT House, müzikal ve yaratıcı arayışların yanı sıra partiler ve aile toplantılarına yönelik ek alan isteyen bir aile için tasarlandı.

Mimarlık ofisi, arka bahçeyle olan bağlantısını iyileştirirken sıkışık yaşam alanlarını açmak için mevcut evin zemin katını yeniden şekillendirip genişletti.

Eve erişim, büyük sarı bir giriş alanına yerleştirilen ahşap pivot kapı aracılığıyla sağlanıyor, evin içinden geçen yeni aks mutfak ve yemek alanına uzanıyor.

Mutfak ve yemek odası, bahçenin tuğla döşeli verandasına açılan sarı renkli arka uzantıda yer alıyor.

Planlama gereksinimleri, ek yapının formunun kademeli olmasını zorunlu kıldı bunun üzerine stüdyo tasarıma mutfak penceresinden görülebilen sarı renkli küçük bir saksı dahil etti.

CLT House’un yeni yemek odası ile mevcut oturma odası arasında bulunan sürgülü cam kapılar, beyaz çakıl taşlı küçük bir avluya açılıyor, zemin katta dairesel bir yol oluşturuyor ve yanı sıra havalandırma sağlıyor.

İçeride CLT yapı açıkta bırakılarak depolama ve oturma alanları oluşturmak için kullanıldı, dışarıda ise yalıtımı sağlandı ve kenarları hafifçe yuvarlatılarak sarı renkli sıva ile kaplandı.

Yapısal CLT strüktürü, iç ahşabın doğal dokusunu geliştirmek için tasarlanmış olan ve uzantıyı ortam ışığıyla dolduran uzun girintili alüminyum aydınlatma rayları için fırsat yaratacak şekilde açıkta bırakıldı.

Ek yapıların, genel formuna yumuşaklık kazandırmak için kenarları hafifçe yuvarlatıldı. Paslanmaz çelik yağmur zincirleriyle, iniş borularının neden olduğu görsel karmaşa ortadan kaldırıldı.

CLT House’un açık ahşap duvarlarıyla zıtlık oluşturan mutfak, tekerler üzerinde hareketli bir ada, siyah metal pencere ve kapı çerçeveleri dahil olmak üzere paslanmaz çelikten siyah tezgahlarla tamamlandı.

Unknown Works’un CLT’den yapılmış prefabrike panellerden oluşan kit tasarımı sayesinde ev sadece dört gün içinde monte edildi.

Etiketler

Bir yanıt yazın