Üniversite Öğrencilerinden “Minimal” Ahşap Kuşevleri

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencilerinin “minimalizm” teması ile tasarladığı Ahşap Kuşevleri İGÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’nde sergilendi.

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Z. Funda Ürük ve Arş. Gör. Gökçe Uzgören yürütücülüğünde gerçekleştirilen “Ahşap Kuşevi Tasarımı” adlı workshop/çalıştay kapsamında tasarlanan ve üretilen kuşevleri “II. İGÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Tasarım Günleri Festivali”nde açılışı yapılan bir sergi ile sonuçlandı.

Yalnızca insanların değil hayvanların da barınma ihtiyacına dikkat çekmek konusunda kolektif bir bilinç oluşturmayı amaçlayan proje kapsamında, Türk mimarisinin estetik bir detayı olan geleneksel Kuşevlerini yeniden yorumlayarak yenilikçi tasarımlar oluşturan öğrenciler “minimalist” kuşevleri tasarladılar. Tasarımlar minimalizm konsepti bağlamında iki geometrik formdan (üçgen+kare, kare+daire gibi) yola çıkılarak oluşturuldu. Eskiz çalışmalar ile başlayan 25 öğrencinin katıldığı workshop, dijital ortamda teknik çizimlerin yapılması, daha sonra ise tasarımın ürüne dönüştürülmesi ile son buldu. Workshop sonunda öğrencilerden Gülbahar Camkesen’e 1.lik, Kübra Peker’e 2.lik ve Zeliha Büşra Bingöl’e 3.lük ödülü verildi.

Workshopun ardından kuş evleri “İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi II. Tasarım Günleri Festivali”nde sergilendi.

Etiketler

Bir yanıt yazın