Universal EXPO İzmir 2020 alanı Master Planı Erginoğlu & Çalışlar’ın

EXPO 2020 İzmir Alan Master Plan ve Fizibilite Çalışmaları İşi İhalesini Erginoğlu & Çalışlar'ın da içinde bulunduğu CZ EXPO İZMİR Konsorsiyumu (ZED Event Management ve Erginoğlu & Çalışlar Mimarlık) kazandı.

Toplam 5 ayrı aday grubun teklif verdiği ihaleyi kazanan konsorsiyumun ortakları Erginoğlu & Çalışlar, yurt içi ve yurt dışındaki başarılı projeleri ile tanınıyor.

Türkiye için büyük önem taşıyan Izmir EXPO 2020 projesini Izmir’in İnciralti bölgesinde master planını oluşturacak olan Erginoğlu & Çalışlar, bu projeyi kentsel planlama ve peyzaj tasarımı danışmanları Zaha Hadid Architects, Prof. Dr. Süha Özkan, West 8 Urban Design & Landscape Architecture ve Yüksek Mimar Arman Akdoğan [IND] gibi önemli danışmanlarla birlikte yürütecek.

Grubun hazırladığı Master Plan projelerinin Aralık 2012 tarihinden itibaren basına sunulması bekleniyor. İzmir’in Expo 2020 adaylık sürecinde İzmir dışında 4 rakibi > Dubai (BAE), Ayutthaya (Tayland), Yekaterinburg (Rusya), Sao Paulo (Brezilya) şehirleri bulunuyor. Izmir Expo alanı master planının, 2013 şubat ayında diğer dört şehir ile birlikte Paris’te tanıtılması planlanıyor.

Projenin lider mimarlık ofisi olarak çalışacak olan Erginoğlu & Çalışlar’ın kurucu ortağı Yüksek Mimar Hasan Çalışlar, bu önemli projeyi konularında son derece profesyonel olan danışmanların da katılımları ile gerçekleştirecek olmaktan mutluluk ve heyecan duyduğunu belirterek şunları söyledi: “İzmir’in, dünyanın en köklü ve en büyük uluslar arası etkinliklerinden biri olan Expo’ya adaylığı sürecinde yer almak bizim için büyük onur. Çalışmalarımızla bu sürece katkımız olacağına inancımız sonsuz…”

Etiketler

Bir yanıt yazın