UNICERA’da, Dünyadan Sürdürülebilir Mimarlık Örnekleri Sergileniyor

UNICERA 24. Uluslararası Seramik Banyo Mutfak Fuarı kapsamında TÜYAP'ta "Avrupa'da Sürdürülebilir Mimarlık" sergisi gerçekleştirilecek.

Mimarlar Odası’nın da üyesi olduğu Avrupa Mimarlar Konseyi’nin (ACE) hazırladığı ve sürdürülebilir mimarlığın temel ilkelerini gerçekleştirilmiş yapılar üzerinden sunan sergi; “Sürdürülebilir Mimarlık”, “Sürdürülebilir Yapı Malzemeleri”, “Yüksek Yapılarda Sürdürülebilirlik” kavramlarını tüm dünyadan çağdaş yapılar ile aktarıyor.

Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde 14-18 Mart 2012 tarihlerinde gerçekleştirilecek UNICERA 24. Uluslararası Seramik Banyo Mutfak Fuarı kapsamında “Avrupa’da Sürdürülebilir Mimarlık Sergisi” düzenleniyor. Mimarlar Odası’nın da üyesi olduğu Avrupa Mimarlar Konseyi’nin (ACE) hazırladığı sergi, toplumlar için büyük tehlike olarak tanımlanan küresel çevre sorunları ve gelişme problemleri konusunda toplumsal bir bilinç yaratmayı hedefliyor. Bütüncül, stratejik ve planlı bir yapılaşma şekli olarak nitelendirilen sürdürülebilir mimari kavramının tüm kamuoyu nezdinde doğru algılanmasına destek veren UNICERA, tüm yapı sektörü temsilcilerini, mimarları ve fuar ziyaretçilerini bu kapsamda tek bir çatı altında toplayacak.

24. UNICERA Fuarı “Avrupa’da Sürdürülebilir Mimarlık Sergisi” Konuları
Mimarlar Odası’nın da üyesi olduğu Avrupa Mimarlar Konseyi’nin (ACE) hazırladığı “Avrupa’da Sürdürülebilir Mimarlık Sergisi” 8 farklı başlıktan oluşuyor. Yapı ile bağlam arasında görsel ve fiziksel bir etkileşimi vurgulayan sürdürülebilir mimarlığın sosyal kimliğe ve etkileşime katkıda bulunması, yapının kent içindeki toplu taşıma araçlarıyla olan ilişkisi ve sürdürülebilir ulaşımı desteklemesi başlıca konuları arasında yer alıyor. Sürdürülebilir Mimarlığın ekosistemler ve biyolojik çeşitliliği canlandırıcı özelliğine vurgu yapan özelliği; herkes için mekânlar üretmesi, ihtiyaçlara uyarlanabilen bir yapıda olması, kullanıcıların yaşam kalitelerini artırmak üzere doğal ışığı ustalıkla kullanması ve ortak alanlar tasarlayarak etkileşimi güçlendirmesi gibi özellikleri de serginin önemini belirleyen diğer konu başlıkları. Geri dönüşüm, yeniden kullanım ve mimari tasarımda esneklik sağlayan sürdürülebilir mimarlık sergisi aynı zamanda termal konforu barındırıyor, konforu gözetiyor, enerji ve teknik hizmetleri bütünleştiriyor..

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi – Büyükçekmece/İstanbul’da düzenlenecek olan 24. UNICERA Fuarı ve eş zamanlı gerçekleşecek KITCHEN WORLD Fuarı hakkında detaylı bilgi edinmek ve online davetiye için www.unicera.com ve www.kitchenworldfair.com web sitelerini ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın