UNESCO’ya Çağrı: Diyarbakır’daki Tarihi Eserleri Koruyun

Sokağa çıkma yasağının ve çatışmaların sürdüğü Sur’da, UNESCO’nun dünya kültür mirası listesinde de yer alan Diyarbakır Kalesi ve Hevsel Bahçeleri’nin de içinde olduğu tarihi yapıların korunması için UNESCO’ya seslenilen bir imza kampanyası başlatıldı.

Sokağa çıkma yasağı ve çatışmaların sürdüğü Diyarbakır’ın Sur ilçesinde, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) dünya kültür mirası listesinde de yer alan Diyarbakır Kalesi ve Hevsel Bahçeleri’nin de içinde olduğu tarihi yapıların korunması için UNESCO’ya seslenilen bir imza kampanyası başlatıldı.

Dicle Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aziz Yağan tarafından Change.org üzerinden başlatılan kampanya, Türkçe, İngiliz, Fransızca, Kürtçe, Ermenice, Lazca, Süryanice, İsveçce, Yunanca, İspanyolca, Almanca, Arapça, Farsça olmak üzere 13 farlı dilde hazırlandı.

“Bu trajediye kayıtsız kalmayın”

Kampanyanın metninde şunlar ifade ediliyor.

“Sadece Kürdlerin, Ermenilerin, Süryanilerin, Yahudilerin, Türklerin, Arapların değil, tüm milletlerin ve dinlerin ortak mirası olan ve gelecek nesillerin de görmeye, dokunmaya hakkı olduğu Diyarbakır Kalesi içindeki binlerce yıllık tarihi eserler umursamazca tahrip ediliyor. Bu tarihi eserlerin dostu/koruyucusu siviller katlediliyor.

“Bu trajediye kayıtsız kalmayın.”

“Lütfen bir şeyler yapın, tarih ve insan katliamını durdurun!”

Etiketler

Bir yanıt yazın