Unesco Sürecinde “Yürüyen Köşk”

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Yalova Kent Müzesi'nde düzenlenen "UNESCO Sürecinde Yürüyen Köşk" konulu konferansın açılışında yaptığı konuşmada, Yalova'nın tarihi açısından önemli bir gün yaşadıklarını belirtti.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Atatürk’ün talimatıyla yapılan ve yakınındaki çınar ağacına zarar vermemesi için raylar üzerinde taşınan “Yürüyen Köşk”ü dünyaya tanıtmayı amaçladıklarını belirterek “İnşallah bu köşkü UNESCO’nun Dünya Miras Listesine aldırdığımız zaman iyi bir adım atmış olacağız” dedi.

Yalova’nın marka konusunda çok kısır olduğunu ifade eden Salman, “Bizim Yürüyen Köşk’ü çok iyi tanıtmamız lazım. Bu manada ben bu işe kellemi koydum Bize düşen Yürüyen Köşk’ü dünyaya tanıtmaktır. İnşallah bu köşkü UNESCO’nun Dünya Miras Listesi’ne aldırdığımız zaman iyi bir adım atmış olacağız” diye konuştu.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ise Yürüyen Köşk’ün kent için bir marka olduğunu dile getirdi. Eski bakanlardan İmren Aykut ise Yürüyen Köşk’ün bu günlere gelmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Daha sonra İstanbul Kültür Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr. Neslihan Dostoğlu ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğretim üyesi Yard.Doç.Dr. Selçuk Seçkin “Yürüyen Köşk” ile ilgili sunum yaptı.

Etiketler

Bir yanıt yazın