UNESCO Dünya Mirası Listesi İçin 13 Alvar Aalto Tasarımı Önerildi

Finlandiya Kültür Mirası Ajansı, Eğitim ve Kültür Bakanlığı'nın talebi üzerine, Alvar Aalto Vakfı ve ICOMOS Finlandiya'dan uzmanlarla yakın iş birliği içinde, UNESCO Dünya Mirası Listesi için "Alvar Aalto'nun Mimari Çalışmaları - Modern Harekete İnsan Boyutu" adlı bir öneri hazırladı.

Studio Aalto

Alvar Aalto Vakfı tarafından yapılan bir duyuruya göre, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne aday gösterilecek, Alvar Aalto tarafından tasarlanan 13 bina ve alan şu şekilde:

Studio Aalto, The Aalto House, Finlandia Hall, Social Insurance Institution Main Office, House of Culture; University of Jyväskylä, Aalto Campus, Muuratsalo Experimental House, Paimio Sanatorium, Seinäjoki Civic Centre, Sunila Pulp Mill Residential Area, Säynätsalo Town Hall, Villa Mairea ve the Church of the Three Crosses, Vuoksenniska.

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde şu an modern mimari mirasın iki temsilcisinin, Le Corbusier ve Frank Lloyd Wright‘ın yapıları yer alıyor. Aalto’nun binaları, modern mimarinin küresel kültürel mirasını temsil ederken aynı zamanda Finlandiya devletinin gelişimini ve kapsamlı bir tasarım yaklaşımını yansıtıyor.

Vakfın Genel Müdürü Tommi Lindh: “Liste halen sınırlı ve pratikte önemli olduğu düşünülen tüm alanları içermiyor. Yine de, Aalto’nun üretimine ve Fin mimari mirasına olan ilgiyi artıracaktır.”

Etiketler

Bir yanıt yazın