Under the Same Sun Enstalasyonu

Under the Same Sun Enstalasyonu

Desert X Uluslararası Çağdaş Sanat Sergisi’nin 2. Bölümü olan Suudi Arabistan’daki Desert X AlUla 2022 için üretilen Under the Same Sun enstalasyonu, güneş ve onun materyal gerçekliği, enerjisi, imgesi ve ürettiği şekiller arasındaki karmaşık ilişkiyi araştırıyor. Multimedya enstalasyonu olan bu iş Kanadalı artist Stephanie Deumer tarafından geliştirilmiş.

Ssanatçının derin çevreler ve görüntülerle ilgili devam eden araştırmalarının bir parçası olarak bu çalışma teknolojik ve görsel anlamlarıyla biyolojik çoğalmadaki yaşam döngüsünü gözler önüne seriyor. Peyzaj yansıtılan canlı yayın görüntüleri serayı ışıklandırarak bitkilerin fotosentez yapmalarını ve büyümelerini sağlıyor.

Tamamen güneş panelleriyle çalışan bu video projeksiyonu gömülmüş bir mekanın çatısı olarak da işlev görüyor. Bir su birikintisi gibi form alan güneş panelleri çöle yerleşiyor, bir serap gibi görünüyor ve aşağısındaki gömülü mekanı işaret ediyor.

Açıkta kalan duvarlar yerel taşlarla doldurulmuş, kerpiç tezgah ve çelik kirişlerle birlikte tüm tasarım temelden nitelikli ve işlevsel bir strüktür olmuş. Mekandaki güç ünitesi de görülebilir şekilde bırakılmış, böylelikle güneş enerjisi sistemini ön plana çıkarıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın