Ünal Nalbantoğlu Vefat Etti

Prof.Dr. Ünal Nalbantoğlu'nun cenazesi, 20 Ocak 2011 Perşembe günü saat 9:30'da ODTÜ Mimarlık Fakültesi Anfisi'nde yapılacak tören ve öğle namazı sonrasında Kocatepe Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından, Çankırı Şabanözü'nde toprağa verilecek.

Hasan Ünal Nalbantoğlu, 1947 yılında Ankara’da doğdu. Üniversite eğitimini sırasıyla ODTÜ (lisans), Londra Üniversitesi (yüksek lisans) ve Hacettepe Üniversitesinde (doktora) tamamladı. Daha sonra Hacettepe Üniversitesi ve Durham Üniversitesinde çalışan Nalbantoğlu, 1980’de ODTÜ Sosyoloji Bölümü’nde görev yapmaya başladı.

Nalbantoğlu, 1983-1990 yılları arasında California Berkeley Üniversitesi Sosyoloji ve Şehir Bölge Planlama bölümlerinde, ayrıca Sanayi Toplumlarının Politik Ekonomisi Programı’nda dersler verdi ve araştırmalar yaptı.

Yakın zamana kadar ODTÜ Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalışan Prof.Dr. Nalbantoğlu, 2010 yılında emekli oldu. Nalbantoğlu’nun, akademik çalışma hayatı boyunca şehir sosyolojisi, Osmanlı ekonomi tarihi, bilgi sosyolojisi ve sanat sosyolojisi alanlarında çeşitli makaleleri yayımlandı. Prof. Dr. Nalbantoğlu, son yıllarda ise Batı metafiziğinin sorgulanması gibi konular üzerine yoğunlaştı.

Etiketler

Bir yanıt yazın