Umumi Tuvalet Prototip Çalışması: Park Washroom

Umumi Tuvalet Prototip Çalışması: Park Washroom

JIM Architecture tarafından Kanada Surrey'de tasarlanan umumi tuvalet projesi, şehir yönetiminin, altyapı sisteminin şehrin derinleşen kentsel karakterine uyması gerektiğine dair farkındalığını temsil ediyor.

Büyük ölçüde müstakil evlerden ve endüstriyel depolardan oluşan Surrey’in, bu banliyö görünümü, giderek daha dinamik ve farklı bir kentsel bir alana dönüşüyor.

JIM Architecture tarafından tasarlanan umumi tuvalet projesi, şehir yönetiminin, altyapı sisteminin şehrin derinleşen kentsel karakterine uyması gerektiğine dair farkındalığını temsil ediyor.

Umumi tuvaletler kamusal alanlar için kritik öneme sahip olsa da Surrey, Kuzey Amerika’da halk tarafından bunların kurulmasına karşı güçlü bir direnişin olduğu birçok şehirle ilgili bir sorunu paylaşıyor.

Park Washroom projesinde, bu olumsuz algıya meydan okuyan bir tasarım aracılığıyla bu sorun çözülmeye çalışılmış.

Park Washroom prototipinin tasarım amacı, Surrey şehrindeki çeşitli park bağlamlarında iyi çalışan eğlenceli, dayanıklı ve güvenli bir tesis yaratmak olmuş. Tasarımda belirgin bir form, güçlü renkler ve benzersiz malzeme paleti kullanılmış. Tesise halkın desteğini artırmak için renkler mahalleliler tarafından seçiliyor ve sürgülü güvenlik kapısı, genellikle bir topluluk atölyesinin parçası olarak yerel bir sanatçı tarafından tasarlanıyor.

Bunlar sadece topluluklara birimler üzerinde sahiplik vermekle kalmıyor, aynı zamanda topluluğun bireysel kimliğini de güçlendirme amacı da taşıyor.

Yapı malzemeleri ve sistemleri, park tuvaletini güvenli, güvenli, dayanıklı ve uygun maliyetli hale getirmek için tasarlanmış. Tasarım için kullanılan birincil yapı malzemesi beton.

Proje, güçlü modelleme, korozyona dayanıklı inşaat demiri, renk katkı maddeleri ve yeni karışım tasarımları dahil olmak üzere çağdaş beton imalat tekniklerinin tüm potansiyelini kullanıyor. Betonun esnekliği, benzer binalara göre performansı çeşitli şekillerde artırıyor.

Açıklıklar ayrıca mahremiyeti azaltmadan gelişmiş bir güvenlik duygusu için görsel açıklık sağlıyor.

Ünitenin tamamı, üretici firmanın tesisinde tüm hizmetlerle birlikte iki parça halinde inşa ediliyor ve şantiyeye taşınıyor.

Daha uzak konumlar için şebekeden bağımsız çalışabilen sistemler de düşünülmüş. Bu senaryoda, güneş pilleri çatı penceresine entegre ediliyor ve su bazlı tuvaletin yerini ayrıştırma tuvaleti alıyor. Ayrı el yıkama alanı, ünitenin, bu işlevlerin tuvaletle birleştirilmesi durumunda olacağından daha fazla kullanım sıklığına uyum sağlamasına olanak tanıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın