UMÖB Sakarya’dan Yürütücü Başvuruları İçin Açık Çağrı

39. Ulusal Mimarlık Öğrencileri Buluşması UMÖB 20 "CHAOS" teması ile 7-13 Eylül tarihlerinde yapılacak. Başvurular için son tarih 19 Ağustos 2020.

Duyuru metni:

Ekip olarak her şehirde var olabilecek bir atölye kurgusu tasarımı hedefliyoruz. Yürütücünün, başvurusu o şehir için tasarlanmış bir atölye altlığında; şehirden beslenen, yaşanılan olaylarla bağlantılı olan -tercihen – katılımcıyla açık bir alanda buluşulabilecek, gözlemler yapabilecek belki de açık alanda konaklayabilecek ( örn. kamp vb.) bir üretim alanı zemini üzerinden yeterli olması beklenmektedir. Atölye içeriği ve sonuç ürünle ilgili esnek olmakla birlikte, atölye sürecinde UMÖB ekibi ile iletişim halinde olabilmek için her atölyeye bir temsilci-depo seçilecektir.

UMÖB 20 için açtığımız bir başlık olan Chaos ifade dili üzerinden gelişen bir başlıktır. Tartışmanın ve düşüncenin kendisi bir zeminde var olur ve Chaos bunun için bir zemindir. Üretimi tetikler. Aynı zamanda çeşitlilik ve aktiflik sağlar. Zeminin metaforik rengi (bir tuval gibi ) ne ise, üzerinde anlatılmak istenen şey için zeminden referans alınır. Zeminler farklı şehirler, farklı ortamlar, düşünceler, yöntemler ve yorumcu- üretici olan katılımcılardır.

Bu bağlamda sizlerden gelecek olan yeni fikirlere ve yöntemlere de açığız.

Başvurularınızı; forms.gle/F255VbKk8vJt8v4H7 formu üzerinden iletebilirsiniz.

Ekstra soru ve önerileriniz için umob20@gmail.com ve https://www.instagram.com/umobsakarya/?hl=tr hesaplarından ulaşabilirsiniz.

Etiketler

1 Yorum

  • meltem zeybek says:

    Açıklama Metni;
    Yaşadığımız bu olağanüstü süreç hayatımızın her alanında birçok değişim ve dönüşümü beraberinde getirdi. Karantina, sokağa çıkma yasakları ve ardından ‘yeni normal’ adı altında bu süreci yaşamaya devam ediyoruz.
    Birçok günlük pratiğimizin bu sürece adapte olduğu gibi eğitim ve sosyal hayatımızda online buluşma ve toplanma ortamları ile sürdürülüyor. Biz de UMÖB Sakarya Ekibi olarak yıllardır süregelen ve 2020 yaz dönemi 39.’su düzenlenecek olan Ulusal Mimarlık Öğrencileri Buluşması’nı bu yaşanan yeni durumun getirdiği aksaklıklara rağmen ertelemek yerine alternatif bir buluşma ortamı ile gerçekleştirmek istedik. Şehirlerarası ulaşımın bu dönemde riskli ve tehlikeli bir durum olması ve online atölyelerin istediğimiz karşılaşma ortamının karşılığını veremeyeceği düşünceleri ile birlikte Ulusal Mimarlık Öğrencileri Buluşması’nın bir şehirden ziyade seçtiğimiz birkaç şehirde, kentin açık-yeşil alanlarında bir araya gelebileceğimiz, sosyal mesafe kurallarına uyarak ama aynı zamanda buluşma, karşılaşma ve tartışma ortamının potansiyelini de yaşayabileceğimiz yeni alternatif ortamlar kurma fikriyle yola çıktık. Atölye başvurularını her şehirden gelebilecek atölye fikirleri ile açmayı, buluşmayı ise katılımın sağlanacağı şehirlerde eş zamanlı atölyeler ile yürütmeyi planladık. Böylelikle yaşadığımız ve konakladığımız kentlerde bir araya gelme fırsatı bulmayı ve aynı zamanda özlediğimiz buluşma ortamlarında mimarlığı tartışma, üretme ve yeniden düşünebilme olanağını daha küçük ölçekte kurmayı hedefliyoruz. Sizlerle birlikte bu süreci en verimli ve güzel şekilde atlatabilmek adına heyecanlı ve umutluyuz.
    Gelişmelerden haberdar olmak için takipte kalın, sevgiler.
    UMÖB SAKARYA EKİBİ

Bir yanıt yazın