UMÖB Muğla’dan Yürütücü Başvuruları İçin Açık Çağrı

28 Haziran - 3 Temmuz tarihleri arasında 5 gece 6 gün sürmesi planlanan 45. Ulusal Mimarlık Öğrencileri Buluşması Kaunos/Çandır'da yapılacak olup konaklama ise Sarıgerme'de gerçekleşecektir. UMÖB'21 Muğla atölye yürütücü başvuruları için son tarih 5 Haziran 2022, saat 23:59.

 

bul(uş)ma

Kaunos gelip Karya ve Likya arasında kendi ismini verdiği kentini kurduğunda, Byblis’in gözyaşları Calbis’e aktığında bir hikaye başlamış ve bu hikayede Çandır doğmuş. Önceleri Çandır’da yaşayanlar günlük işlerinde eşekleri kullanırmış. Zaman geçmiş, artık sahipleri olmayan Çandır eşekleri ve Kaunos buluşmaya başlamış. Kaunos’un geçmişini kulaktan kulağa yayarak bugüne getiren Çandır’ın eşekleri zamanla Kaunos’un kaybolarak ruhlaşan sınırlarının özgürlüğüne ait bir simge haline gelmiş. Çandır eşekleri Kaunos’la buluşmalarının hikayesini oradakilere anlatırken bazı soruların cevaplarını vermemiş. Bu nedenle de Çandır eşekleri ve Kaunos’un buluşup Çandır’ın nerelerinde gezdiği, bu gezintinin nelere yol açtığı ve bu buluşmaları sağlayan şeyin onların özgürlükleri mi yoksa sahipsizlikleri mi olduğu her yeni ziyaretçi için cevabı öznel bir soru olmuş.

Sosyo-kültürel, doğal ve tarihi dokunun bir arada bulunduğu Muğla’nın Köyceğiz ilçesine bağlı Çandır Köyü’ndeyiz. Çandır’ın doğal sınırlayıcıları, yanı başındaki Kaunos’la ilişkisi, ekoturizm köyü olması gibi verilerin akla getirdiği simbiyotik yaşamı buluşma zemini olarak belirledik.

Bu bağlamı nasıl ele alabiliriz sorusunu UMÖB süreciyle birlikte değerlendirirken şunu fark ettik: Buluşma-k her birimizde öznel bir durumu ifade ettiği için bu durumları oluşturan şeyleri birbirimizde ve çevremizde aramak istedik:

– bulmak

— ayıklamak

— bul(uş)ma

Farklı şehir ve üniversitelerdeki mimarlık öğrencilerini bir araya getirmenin hedeflendiği UMÖB’21 Muğla, konaklamanın çadır kampı olacağı şekilde beş gece altı gün sürecektir. Etkinlikte konuklarla söyleşiler, antik kent gezisi ve atölyeler gerçekleşecektir.

Yürütücü başvurusu formuna buradan ulaşabilirsiniz. Görüş ve önerileriniz için @umobmugla instagram hesabından veya umobmugla@gmail.com e-posta adresinden UMÖB Muğla ekibi ile iletişime geçebilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın