UMÖB | GZNTP Temasını Açıkladı

UMÖB | GZNTP, Studio-X'te düzenlenen lansman toplantısında bu seneki buluşmanın temasını açıkladı.

Bu yıl ilk kez Gaziantep’te düzenlenecek olan Ulusal Mimarlık Öğrencileri Buluşması (UMÖB), Studio-X İstanbul ev sahipliğinde gerçekleşen lansman toplantısında bu senenin temasını İVME olarak açıkladı. Etkinliğin çıklama metni ise şu şekilde ;

Modernitenin getirdiği hızlanma refleksi üretimin her alanında ivmelenmesine neden oluyor. Tasarım disiplinlerine de yansıyan bu ivmelenme; bir hareket hali oluştururken paradoksa dönüşüyor.

Taşınamaz unsurları inşa ederken; taşınabilir kimliklerimizi kısıtlıyor muyuz? Giderek daha fazla ivmelenirken, bir kütlenin içinde dönüşüyor, kimlik kazanıyor ve önce yapılara daha sonra da kentlere mi ait oluyoruz? Bu ivmelenmeden makro düzeyde etkilenen kentler; çarpıklaşıyor mu yoksa kendini mi dönüştürüyor?

Gaziantep de mimarlık okuyan öğrenciler olarak bizler; bu sorulara cevap bulmak, kentin şu andaki en büyük dinamiklerinden “göç ve çarpık kentleşme, tarihi doku bütünü ve kimlik” problemlerini yerinde inceleyip, bu hareketliliği bir noktasından yakalamayı, onu uzaktan değil; merkezine dâhil olarak deneyimlemek istiyoruz.

Toplantıda sunumların ardından tartışma ortamına geçildi ve bu bölümde UMÖB’lerin bugüne kadar bir belleğinin oluşmaması ve etkinliğin biraz daha kar amacı gütmeyen bir hal alabilmesi açısından bağış sistemi kurulması hakkında tartışmalar yürütüldü.

Tartışmaların sonucunda web sitesi üzerinde bağış sisteminin yönetilmesine ve UMÖB’lerin ortak bir forum sayfasının oluşması gerektiği üzerinde ortak kararlar alındı.

Ayrıca yakın zamanda duyurulacak olan yürütücü başvuruları açıklandı ve etkinlikte yürütücü olmak isteyenler için açık çağrıda bulunuldu.

Tema hakkında detaylara aşağıdaki adreslerden ulaşabilirsiniz;

https://youtu.be/NnzXq0EsMiw

ve

www.umobgzntp.com
facebook.com/umobgzntp
twitter.com/umobgzntp
instagram/umobgzntp

Etiketler

Bir yanıt yazın