UMÖB 21,5 Ankara’dan Katılımcı Başvuruları İçin Açık Çağrı

46. Ulusal Mimarlık Öğrencileri Buluşması UMÖB 21.5, “Katarsis” teması ile 6-10 Şubat 2023 tarihlerinde Ankara’da düzenlenecek. Katılımcı başvuruları için son tarih 23 Ocak 2023, saat 23.59.

katarsis

İnsan kendisini var etme çabası içerisinde mekanı yarattı. Mekanla var oldu ve onu var etti. Kendisini mekanda buldu ve yine mekanda kendisini kaybetti. Ait hissetti, içinde büyüdü, şekillendi ve aynı zamanda şekillendirdi. Çoğu zaman yaptı, bazen yıktı. Mekan, fiziksel yapısının ötesine geçti. Kendini aştı ve sınırlarını yıktı. Sadece dört duvar ile sınırlı kalmadı, kendisine yeni tanımlar, yeni sınırlar ve sınırsızlıklar yarattı. Tüm bunları yaparken birçok şeyi de gözünün görmediği raflara kaldırdı. Belli belirsiz tanımlar, ayrışmalar, yabancılaşmalar ve kent içinde bağlamsız yapılar. Bunlar içerisinde yaşanıp giden hayatlar, kayboluşlar ve arayışlar. Sorumlusu “bilinmez” hatalar, faili dünden belli suçlar ve belleğin kenarına itilmiş niceleri. Şimdi hepsini görme vakti, kilim altına süpürdüğümüz ne varsa bir bir kusma vakti. Havalı mimarlık kitaplarında bizlere öğretilen şeyleri tekrar sorgulama, belki bazılarını karalama belki bazılarının altını iki kere çizme vakti. Kentte gerçekleşen her şey ile yüzleşme, içimize attıklarımızı kusma ve arınma vakti. Mekanı yaratanların, yarattıkları mekan ile yüzleşme ve yeni şeyler söyleme vakti. Bilinçaltının derinlerine iteklediğimiz gölgemizi karşımıza alıp sorgulama, imgelerimizi çağırma vakti. İstediğimiz sihir değil, türümüzün en eski ayini: ‘Katarsis’.

Katılımcı başvuru formuna buradan ulaşılabilir.

Katarsis temasıyla şekillenen altı farklı atölyenin tanıtım metinlerine ve buluşma ile ilgili güncellemelere @umobankara instagram hesabından ulaşmak mümkün. Sorular ve öneriler için instagram hesabından veya umobankara@gmail.com e-posta adresinden UMÖB 21,5 Ankara ekibi ile iletişime geçilebilir.

Etiketler

Bir yanıt yazın