UMÖB 17.5 Adana Sona Erdi

UMÖB 17.5, 26 Ocak-3 Şubat tarihleri arasında farklı illerden gelen 120 kişinin katılımıyla Adana'da düzenlendi.

 

Adana Fen Lisesi-Taş Bina (Etkinlik Ana Mekanı)

Ulusal Mimarlık Öğrencileri Buluşmaları, geçen yaz Samsun’da düzenlenen etkinliğin ardından 26 Ocak-3 Şubat tarihleri arasında Adana’daydı. UMÖB 17.5 Adana, “Göç” temasıyla 8 atölye ve 120 kişinin katılımıyla gerçekleşti. Etkinliğin ana mekânı olan Adana Fen Lisesi- Taş Bina’da, yapılan atölye çalışmalarının yanı sıra birçok söyleşi de gerçekleşti. Çukurova Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri tarafından organize edilen etkinlikte farklı illerden gelen mimarlık öğrencileri tanışma ve birlikte çalışma fırsatını yakaladı.


Ali Faruk Göksu ile Kentsel Mozaik Atölyesi


Melih Aşanlı ile Söyleşi

“Göç” temasını farklı yönleriyle ele alan atölyeler zaman zaman etkinlik ana mekanında çalışmalarına devam ederken zaman zaman da bu çalışmalar şehrin sokaklarına taştı.


“Tasarım Avı” Atölyesi Adana Sokaklarında

Ana mekânın da potansiyelini etkin bir şekilde kullanan atölye katılımcıları bina içerisine yaptıkları yerleştirmelerle atölye sürecini yansıtırken aynı zamanda burayı bir sergi alanına dönüştürdü.


“Sınır Ötesi” Atölyesi Çalışması


“Yersiz” Atölyesi Çalışması

Fen Lisesi bahçesi ve avlusu da atölyelerin çalışma alanları haline geldi. Dışarıda kurulan küçük şantiyede ve avluda da atölye üretimleri devam etti.


“Flaneur” Atölyesi Bahçede


“Hobo” Atölyesi Avluda

Etkinlik kapsamında yapılan gezilerde ise katılımcılar, Adana ve çevresini keşfetme şansı buldu. Adana Tarihi Şehir Merkezi’ne yapılan gezide Bizans Dönemi’nden bugüne uzanan Taşköprü, eski yerleşim bölgeleri ve müzeler ziyaret edildi.


Taşköprü’den Adana Manzarası


Taşköprü

Erol Doğan rehberliğinde “Karatepe Arkeolojik Alanı”na yapılan gezide ise bölgenin mimari, doğal ve arkeolojik özellikleri tartışıldı. Kazı alanından çıkan tarihi eserler için mimar Turgut Cansever ve Franco Minissi tarafından tasarlanan brüt beton saçaklar ve kazı evi mimarlık öğrencilerinin odağı oldu.


Turgut Cansever-Franco Minissi Tasarımı “Karatepe Saçakları”


Turgut Cansever-Franco Minissi Tasarımı “Karatepe Kazı evi”

Atölyerin son gününde ise Adana Mimarlar Odası’ndan ve Çukurova Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden davetlilerin katılımıyla final sunumları gerçekleşti.


UMÖB 17.5 Adana Organizasyon Ekibi Final Sunumunda

Etiketler

Bir yanıt yazın