Ulus’ta Yürütmeyi Durdurma

Ulus'ta sit alanında Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin imar planı değişikliği yargıdan döndü.

Ulus Tarihi Kent merkezi’nde sit alanında Büyükşehir Belediyesi’nin imar plan değişikliği yaptığı meclis kararını yargıya taşıyan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, plan değişikliğine ilişkin işlemlerin durdurulduğunu açıkladı.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “2013’te Ulus koruma amaçlı 1/5000 ölçekli nazım imar planı onaylandı, Oda olarak dava açtık. Dava devam ederken 17.10.2014 tarihli belediye meclis kararı ile yeniden 1/5000 ölçekli koruma amaçlı nazım planı onaylanmıştı. Ulus tarihi kent merkezi’nde sit alanında yürütmeyi durdurma kararı elimize ulaştı. Şu anda Ulus Tarihi Kent Merkezi sit alanına ait 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliğine ilişkin tüm işlemlerin durdurulduğu anlamına gelmektedir. Ulus Tarihi Kent Merkezi Ankara için çok değerli bir alandır. Bu nedenle kararı çok anlamlı buluyoruz. Nihai kararında iptalle sonuçlanmasını umuyoruz.” dedi.

“Kentsel rant amacı ile Ulus’un talanına izin vermeyeceğiz” diyen Candan, “Ulus gibi tarihi ve kültürel değeri yüksek bir alanı kimsenin rant emellerine alet etmesini kabul etmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Etiketler

Bir yanıt yazın