Uluslararası YTONG, 14. Venedik Mimarlık Bienali’nde Türkiye’den Bir Mimarı Destekliyor

Uluslararası Ytong, dünyanın en önemli güncel sanat ve mimarlık etkinlikleri arasında sayılan Venedik Bienali'nde bu yıl, Türkiye'den ünlü mimar Tuncer Çakmaklı'nın tanıtım sponsoru oldu.

Global Art Affairs (GAA) Vakfı’nın davetlisi olarak Palazzo Bembo’da üç farklı tasarımını sergileyecek olan Tuncer Çakmaklı’nın eserleri, 22 Kasım’a kadar ücretsiz olarak görülebilecek.

Tuncer Çakmaklı, 07 Haziran – 22 Kasım 2014 tarihleri arasında Venedik’te gerçekleştirilecek 14. Uluslararası Mimarlık Bienali’nde, Palazzo Bembo’da üç farklı eserini sergileyecek.

Uluslararası Ytong desteğinin yanında, TC Tanıtma Fonu desteği ve TC Dış İşleri Bakanlığı himayesinde gerçekleşecek serginin ana temasını, Venedik Mimarlık Bienali’nin ana teması olan “Mimarlığın Temelleri-Fundamentals” bağlamında “Zaman-Mekan-Varoluş” olarak tanımlayan Çakmaklı; bienalde, ticaret, yaşam alanı ve inanç kavramları altında birer proje sergileyecek.

Mimar Tuncer Çakmaklı “ticaret”i; Bursa’da bulunan hal binası ile temsil ediyor. Bu fütüristik yapı, yüksek tonozlu alanları ile geleneksel çarşıları anımsatırken, Orta Asya’nın eski kültürel geleneklerini hem sembolik hem de fonksiyon olarak günümüze taşıyor.

Çakmaklı “yaşam alanı”nı; Almanya’nın geleneksel ahşap strüktürünün gelişmiş olduğu Almanya Baden kentinde yeni bir mekansal algı yaratacak ve aynı zamanda Artı Enerji Evi olarak kendi enerjisini üretecek, sürdürülebilir bir tasarımla ele alıyor.

Mimar Çakmaklı “inanç” temasını ise özel bir cami projesi ile aktarıyor. İnanç ve sosyal paylaşımlar, yalın bir mekan ile tarihten gelen külliye yapısına yeni bir boyut getirerek sunuluyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın