Uluslararası Tasarım Yarışması “Namdo Righteous Army History Museum” Sonuçlandı

Jeollanam-do bölgesinde hem bir odak noktası olacak yenilikçi bir müzenin, hem de bununla bütünleşen ve kamusal alan olarak işlev görecek bir anı parkının tasarımına yönelik düzenlenen, jürisinde ülke dışından davetli iki üyeden biri olarak Maltepe Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Derya Oktay'ın da yer aldığı uluslararası yarışma sonuçlandı.

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Derya Oktay, Güney Kore’nin önemli bir devlet projesi olan Namdo Ordu Tarihi Müzesi Uluslararası Tasarım Yarışmasının 29-30 Ağustos’ta Jeonnam Yerel Yönetim Merkezinde gerçekleştirilen ikinci aşama jürisinde davetli panel üyesi olarak ikinci kez Kore’de görev yaptı. Jüri kapsamında daha önce dünyanın 22 ülkesinden 106 proje önerisi arasından seçilen ilk beş proje basılı, dijital ve maket sunumları incelenerek değerlendirildi; daha sonra tasarımcı ekiplerin temsilcilerinin yüz yüze sunumları izlenip, jüri üyelerinin sorularına yanıtlar alındı, son değerlendirmeler yapılarak derecelendirme sonuçlandırıldı.

Prof. Oktay, jüri görevinin ardından, davet edildiği Kore Mimarlar Birliği’nde (Gwangju Metropolitan), Mimarlık ve Kent Kültürü Festivalinin özel etkinliği olarak, 31 Ağustos’ta “Ekolojik ve Sürdürülebilir Kent ve Binalar: Çağdaş Yaklaşımlar” adlı bir konferans verdi. Mimarlar Birliği Başkanı Jongwon Gil ve yerel mimarlar tarafından büyük ilgi gösterilen etkinlik sonrasında, 1 ve 2 Eylül tarihlerinde iki ayrı üniversitede “Küreselleşme ve İklim Değişimi Çağında Sürdürülebilir Kent ve Mimarlık” konusunda davetli seminerler verdi. Chosun Üniversitesindeki seminerde ev sahibi Dekan Prof. Dr. Jeong Min Moon (Director of Institute of Culture, Art & History; Dean of Graduate School of Design), Dongshin Üniversitesindeki seminerde ev sahibi Prof. Dr. Seungkwang Shon (Jeonnam Yerel Yönetim Merkezi Baş Mimarı ve yarışma koordinatörü; Kore Toplu Konut İdaresi eski başkanı) hazır bulunarak ön tanıtımı yaptılar.

1. Ödül: I_architects + Hyunjejoo_Baukunst

2. Ödül: De Architekten Cie + YO2 ARCHITECTS + Karres en Brands

Teşvik Ödülü: Office Ou Ltd. + SAC INTERNATIONAL, Ltd. + HLD + Deborah Wang

Teşvik Ödülü: catacombe Architects + SAFARI Architects + HEA + dinaworks

Teşvik Ödülü: Shinhan Architects & Engineers + HUMANPLAN ARCHITECTS + ARTEC

 

Etiketler

Bir yanıt yazın