Uluslararası Mimarlık Ödülleri 2015’in Sonuçları Açıklandı

İzmir Mimarlık Merkezi "International Architecture Awards 2015"te ödül aldı.

Chicago Athenaeum Mimarlık ve Tasarım Müzesi ile Avrupa Mimarlık, Sanat, Tasarım ve Kentsel Araştırmalar Merkezi işbirliğinde düzenlenen Uluslararası Mimarlık Ödülleri’nin 2015 sonuçları açıklandı. Yarışmada bu yıl 26 ülkeden 60 bina ödüle değer görüldü. Kazananlar arasında Türkiye’den İzmir Mimarlık Merkezi de yer alıyor.

İzmir kentinin tarihi dokusu içindeki anlamlı bir yapının, mimarlık ve kültür merkezine dönüştürülerek kente ve mimarlık ortamına sunulduğu bir yapı, eski Tekel deposu şimdinin Mimarlar Odası İzmir Şubesi / İzmir Mimarlık Merkezi binası uluslararası ödüle layık görüldü.

Avrupa Mimarlık, Sanat, Tasarım ve Kentsel Araştırmalar Merkezi (The European Centre for Architecture, Art Design and Urban Studies) tarafından düzenlenen “Uluslararası Mimarlık Ödülleri (International Architecture Awards 2015)” bu yıl iki kuruluş tarafından organize edildi. Münih’te BMW merkez binasında yapılan 2015 jüri toplantısında 22 ülkeden 60 proje seçildi.

Kasım ayında Avrupa Mimarlık, Sanat, Tasarım ve Kentsel Araştırmalar Merkezi ve Chicago Athenaeum Mimarlık ve Tasarım Müzesi (The Chicago Athenaeum Museum) tarafından, Chicago’da yapılacak “Kent ve Dünya” temalı Mimarlık Bienali’nde sergilenecek ve ödüller törenle verilecek. Sergi Chicago’dan sonra Atina’da ve Avrupa kentlerinde sergilenecek.

Ödülün değerlendirmeleri:

  • Claudia Donà, Gazeteci, Milano, Italya,
  • Thomas Herzog, Mimar, Münih, Almanya,
  • Oliver Herwig, Mimar, Münih, Almanya,
  • Olga Ritter, Münih, Almanya,
  • Hannes Ziesler, BMW AG., Münih, Almanya,
  • Maximilian Danner, BMW AG., Münih, Almanya gibi isimlerinden oluşan jüri tarafından yapıldı.
Etiketler

Bir yanıt yazın