Ulusal Müzede Mağara Şeklinde Hediyelik Eşya Dükkanları

Avustralyalı stüdyo Koichi Takada Architects, Jean Nouvel'in Doha'daki Ulusal Katar Müzesi'nde, ahşap yüzeylere sahip iki hediyelik eşya dükkanı tasarladı.

Halka açık olan dükkanların, müze binasının organik şekliyle tamamlayıcı olması amaçlanmış.

Dükkanların iç kısımları, istiflenmiş ahşap profillerden bir dizi mağara örtüsü oluşturan ahşap duvarlar ile karakterize ediliyor.

Mekanı oluşturmak için 3D modelleme aracılığıyla tasarlanan toplam 40.000 adet ahşap kullanılmış.

Montajı, İtalyan marangoz Claudio Devoto tarafından Doha’da yapılan her parça tamamlayıcı segmenti ile aynı hizada duracak şekilde ayarlanmış.

Atelier Jean Nouvel’in Katar Ulusal Müzesi, “çöl gülü” adı verilen bir mineral oluşumuyla modellenen, birbirine geçmiş farklı ölçeklerdeki diskler ve eğimlerden oluşan cephesi ile tanınıyor.

Bu estetiği tamamlamak için Koichi Takada Architects tasarımlarında, Katar’ın merkezinde 40 metre derinliğindeki bir mağara olan, alçıtaşı kristallerinin parlayan duvarlarıyla bilinen Dahl Al Misfir’deki dükkanlardan ilham almış.

Mağazaların içini oluşturan ahşap tabakaları bir mağaradaki sarkıtlar gibi sarkıyor ve sütunlar oluşturuyor.

Stüdyo, 2012 yılında müzenin iç tasarımını yapmak için uluslararası bir yarışma kazandı. İki hediyelik eşya dükkanının yanı sıra, bu yıl daha sonra açılacak olan 3 restoran daha inşa ediyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın