Ulus Meydanı Projesi’nin Detayları Duyuruldu

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisince onaylanan, Ulus trafiğini yer altına alarak meydanı yayalaştıracak projenin ayrıntıları belli oldu.

Ulus Meydanı’ndaki bazı binaların yıkıldığı (videodan gördüğümüz kadarıyla Ulus Çarşısı ve Anafartalar Çarşısı), yıkılan İller Bankası yerine inşa edilen Melike Hatun Camii’nden başlayarak trafiğin yer altına alındığı projeye dair açıklama Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesabından şu şekilde yapıldı:

“Ankara’nın tarihi semtlerinden Ulus’ta hem trafiği rahatlatacak hem de yayalara geniş bir alan imkanı sağlayacak olan Yeni Ulus Meydan Projesi; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile birlikte Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile gerçekleştirilecek.

Proje kapsamında; Atatürk Bulvarı, Çankırı Caddesi, Anafartalar Caddesi ile Cumhuriyet Caddesi’nde trafik yer altına alınacak. Melike Hatun Camii’nin önünden Roma Hamamı’na kadar olan bölüm ile 1. Meclis’ten Hacı Bayram Camii’ne kadar olan bölüm yaya bölgesi haline dönüşecek.”


TRT Haber’e konuk olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, TRT Haber Koordinatör Yardımcısı Aysun Torun’un sorularını yanıtladı. Tuna’nın açıklamalarının satır başları ise şöyle:

“Bu proje çalışması çok uzun yıllardın devam eden bir çalışma. Gelişen süreç zarfında bu projeye başlama aşamasına gelinemedi. Fakat bugün Ulaştırma Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak ortak bir protokolle bu projeyi başlatıyoruz. Trafik yerin altına giriyor, üstü yaya bölgesi oluyor.

Trafik Melike Hatun Camisi’nin önünden yerin altına giriyor. Orada bir meydan oluşuyor. Oradan sonra Çankırı Caddesine devam ediyor. Çankırı Caddesi yerin altından devam ediyor. Roma Hamamı’ndan sonra da açığa çıkıyor. Orası meydan oluyor. Yani Ulus’ta ve Melike Hatun Camisi’nin orada bir meydan oluşuyor yayalaştırılmış bölge olarak.

Trafiğin yeraltına alınması çalışması aç-kapa metodu ile yapılacak. Tünel olarak yapılması mümkün görülmüyor altyapı yapısından dolayı. Projeyi önümüzdeki yıla inşallah bitirmeyi hedefliyoruz.”

Ulus Meydanı’nda tramvay hattı da olacak

“Melik Hatun Camisi’nden Hacı Bayram Camisi’ne kadar olan yayalaştırılmış olan bölgede tramvay hattı planladık. İnşallah onu da gerçekleştirmiş olacağız. 

Bu proje hem yayalar açısından ciddi bir rahatlık getirecek hem de ulaşım açısından ciddi bir rahatlık getirecek. Güzel olacak inşallah kazasız belasız herhangi bir sıkıntı olmaz.”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’nın yapılması planlanan millet bahçeleri ve diğer projelerle ilgili planların detaylarını anlattığı habere buradan ulaşabilirisiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın