UIA Dünya Kongresi’nin Ev Sahibi Şehirleri “Dünya Mimarlık Başkenti” Olarak Anılacak

UNESCO ve Uluslararası Mimarlar Birliği (UIA), UIA Dünya Kongresi'nin ev sahibi şehirlerinin "Dünya Mimarlık Başkenti" olarak tanımlaması için bir girişim başlatıyor.

UNESCO’nun Kültür Genel Direktörü Ernesto Ottone R. ve UIA Başkanı Thomas Vonier, iki kurum arasındaki iş birliğini güçlendirmek amacıyla 23 Kasım 2018’de Paris’te bir anlaşma imzaladılar. Bu girişim sayesinde UNESCO ve UIA, gelecek nesillere kültür yoluyla kentsel çözümler geliştirmek için güçlerini birleştiriyor.

UNESCO ve UIA, kentleşme sorunları, iklim değişikliği ve mimari mirasın korunmasının zorlukları gibi problemler ile sık sık yüzleşmek zorunda kalan iki kurum. İki kurum yaptıkları bu yeni anlaşmayla yerel ve ulusal hükümetleri; medya ve toplulukları seferber ederek bu zorluklara daha hızlı yanıt vermeyi amaçlıyor.

“Dünya Mimarlık Başkenti” olarak seçilen şehir, kültür, miras, şehir planlaması ve mimarlık ile ilgili dünyada olan biten acil durumlarla mücadele eden küresel bir forum haline gelecek. UNESCO, UIA ve yerel kurumlar, sadece mimarları ve şehir planlamacılarını değil, aynı zamanda ilgili sektörlerden profesyonelleri de kapsayacak projeleri teşvik edecek etkinlikler düzenleyecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın