Ufuk Projesi Hayata Geçiriliyor

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ın yoğun gayretleri sonucunda hayata geçirilen Kentsel Dönüşüm projesinin ilk etabının ihale tarihi TOKİ'nin resmi sitesinde yayınlandı. 702 konutluk 1. etap ihalesi 15 Ağustos 2012 tarihinde yapılacak.

Efendibey Mahallesi Kentsel Dönüşüm alanının 702 konutluk birinci etabıyla modern yapıların yükselmesi için artık sayılı günler kaldı. Niğde’nin daha modern bir görünüme kazanması için Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ın göreve geldiğinde hazırlattığı projeleri arasında olan ve TOKİ ile ortaklaşa yapacakları Kentsel Dönüşüm Projesinde ihale tarihi 15 Ağustos 2012 olarak belirlendi. İlk etapta yer alan eski ve kullanışsız evlerini boşaltarak en kısa sürede yeni evlerine taşınacaklarını hayal eden ev sahipleri, modern evlerine oturacakları günleri saymaya başladılar.

Yapılan anlaşmadan memnun olduklarını söyleyen ev sahipleri Niğde’nin daha güzel bir şehir olması için yapılan şeyin çok önemli olduğunu vurgulayarak Belediye Başkanı Akdoğan’a yoğun gayretleri dolayısıyla teşekkür ettiler. Uzun yıllardır kentsel dönüşüme ihtiyacı olan Niğde’de son 3 yıldır hiçbir şey eskisi gibi olmuyor ve her geçen gün daha iyiye gidiyor. TOKİ ve Belediye arasında yapılan protokol çerçevesinde Efendibey Mahallesi bölgesine yapılacak kentsel dönüşümle bölge Niğde’nin en prestijli yerleri arasına girecek. Efendibey Mahallesi Kentsel Dönüşüm projesinin 1. Etabı çerçevesinde yaklaşık 702 konut yapılması planlanırken, Kentsel Dönüşüm alanına yapılacak konutların tamamı bittiğinde bölgede 6 bin konut yükselecek.

Efendibey Kentsel Dönüşüm ve Yenileme Projesinin ihale tarihinin belirlendiğini belirten Belediye Başkanı Akdoğan, “Niğde’mizin önemli projelerinden bir tanesi Efendibey Kentsel Dönüşüm ve Yenileme Projesi. 15 Ağustos 2012 tarihinde, TOKİ inşaat ihalesine çıkacak ve bu yıl kentsel dönüşüm alanında ilk kazma en kısa sürede vurulmuş olacak. Bu proje hem Niğde hem de ülkemizde bir defada uygulanan en büyük proje olması açısından çok önemli bir yere sahip. 6 bin konut ve 900 tane işyeri, sosyal donatı alanları, eğitim, sağlık, kültür merkezinin olduğu komple bir proje. 24 hektarlık rekreasyon alanı ile Niğde’nin en büyük rekreasyon alanı Niğde halkının kullanımına sunulacak. Niğde’nin ufuk projesi start aldı. Bu önemli proje Niğde’mize hayırlı olsun.”şeklinde konuştu.

Etiketler

Bir yanıt yazın