Uçurumun Kenarındaki Ev: Casa Acantilado

775 metrekarelik alan sahip Casa Acantilado, Meksikalı Zozaya Arquitectos'un daha önce başka projeler tamamladığı bir bölge olan Zihuatanejo Koyu'nda yer alıyor.

Zozaya Arquitectos tarafından tasarlanan, Meksika’da Pasifik Okyanusu’na bakan kayalık bir uçurumun üzerinde yer alan bu evin ortak kullanım alanlarını, kenarları açık devasa sazdan çatı kaplıyor.

Evin bulunduğu alan, projeye Casa Acantilado veya Cliff House adını veren dik, kayalık bir topoğrafyaya sahip.

Mimarlık ofisi, “Büyük bir palapa sizi karşılıyor ve tamamen Pasifik ile onu çevreleyen kayalıklara açık olan sosyal alanı yaratıyor. Palapa, yerel işçilikle yapılan taş, ahşap ve palmiye yaprakları gibi bölgesel malzemelerle, şekli doğal ışık kullanımına ve enerji tüketimini azaltmak için doğal çapraz havalandırmaya izin veriyor.”

Evin oturma ve yemek odaları, bu yüksek yapının altında yer alıyor, evin etrafını saran bir terasa ve ötesindeki bir sonsuzluk havuzuna bakıyor.

Üst katın bir kısmı beton duvarlarla çevrili. Bu alanlar mutfak, daha küçük bir yemek alanı ve bir medya odası içeriyor.

Zozaya Arquitectos, “Özel alana çıkan merdiven, sizi ağaç tepelerinin hareketini görmenize, dışarıyı hissetmenize olanak tanıyan açık beton duvarlar boyunca ilerliyor,” dedi.

Bu kattaki daha küçük bir havuz, konut sakinlerine evin hemen hemen her odasında su ile sürekli bir ilişki sağlıyor.

Yatak odalarının her birinin kendi terası bulunuyor. Evin açılı tasarımı nedeniyle, tüm yatak odaları Pasifik Okyanusu manzarasına sahip.

Etiketler

Bir yanıt yazın